Heitinga trener do konca sezone

Nekdanji nogometaš amsterdamskega kluba bo velikana skušal popeljati do naslova prvaka v sila gostem vrhu lestvice nizozemskega prvenstva.
Fotografija: John Heitinga je v nedeljo Ajax na gostovanju v Rotterdamu pri Excelsiorju popeljal do zmage. FOTO: Gerrit Van Keulen/AFP
Odpri galerijo
John Heitinga je v nedeljo Ajax na gostovanju v Rotterdamu pri Excelsiorju popeljal do zmage. FOTO: Gerrit Van Keulen/AFP

Potem ko je vodstvo nizozemskega nogometnega prvaka Ajaxa konec januarja odpustilo trenerja Alfreda Schreuderja, so danes iz kluba sporočili, da bo začasni strateg John Heitinga ekipo vodil do konca sezone.

Ajax do konca januarja ni zmagal na sedmih tekmah v prvi nizozemski ligi, kar je izenačen najdaljši niz brez zmage po letih 1962, 1964 in 1965. Ajax je nato, ko je vajeti začasno prevzel Heitinga, le zmagal in Excelsior premagal s 4:1.

Schreuder je sicer klub vodil šele od začetka te sezone, ko je zamenjal Erika ten Haga, slednji se je preselil na klop Manchester Uniteda. Amsterdamski klub je trenutno četrti na lestvici, ima pa pet točk manj od vodilnega Feyenoorda.

Heitinga, nekdanji nogometaš Ajaxa, Atletica in Evertona, je doslej v klubu vodil selekcijo do 23 let, v klubu pa je na različnih delovnih mestih že vse od igralske upokojitve leta 2016.

Komentarji: