Josip Iličić prejel nagrado in jo posvetil vsem, ki trpijo

V Italiji so se spomnili na slovenskega reprezentanta in njegov boj s covidom-19.
Fotografija: Josip Iličić je že v času prvega vala pandemije podaril bolnišnici v Atalanti žogo, s katero je zabil štiri gole na tekmi v Valencii marca. FOTO: Atalanta
Odpri galerijo
Josip Iličić je že v času prvega vala pandemije podaril bolnišnici v Atalanti žogo, s katero je zabil štiri gole na tekmi v Valencii marca. FOTO: Atalanta

Slovenski nogometni zvezdnik Josip Iličić je v teh dneh na reprezentančnih pripravah pred tekmami z Azerbajdžanom, Kosovom in Grčijo, a v Italiji so se spomnili nanj in njegovega boja s covidom-19. Igralcu prvoligaša Atalante so namreč podelili nagrado Gasco, ki jo letno podeljujejo športniku z delovanjem na področju solidarnosti.

Iličić je po poročanju italijanskih medijev prek spleta sporočil, da je posledice covida-19 doživel iz prve roke. Zato je nagrado posvetil vsem, ki zaradi tega trpijo.


»Upam, da se bomo vsi čim prej dvignili iz tega težkega položaja«


Slovenec je, kot so zapisali v Italiji, skupaj s soigralci iz Atalante predstavljal žarek upanja v težkih mesecih, v katerih je Bergamo pandemija prizadela huje kot katerokoli drugo območje v Italiji. Josip Iličić, ki je bil tudi okužen z novim koronavirusom, je zaradi bolezni padel v depresijo, ki ga je za tri mesece oddaljila od igrišča.

Josip Iličić je novembra spet del slovenske nogometne reprezentance. FOTO: Miguel Medina/AFP
Josip Iličić je novembra spet del slovenske nogometne reprezentance. FOTO: Miguel Medina/AFP


»Upam, da se bomo vsi čim prej dvignili iz tega težkega položaja. Ta nagrada ne pripada le meni, ampak celotni ekipi in vsem v Bergamu. Vsi smo šli skozi težke trenutke,« je dejal Iličić. »Iz srca se vam zahvaljujem za nagrado, ki ne pomeni veliko samo meni, temveč tudi vsem, ki trpijo. Prav njim jo tudi posvečam,« je dodal 32-letnik.

Zaključil je, da ni prav, da morajo ljudje tako živeti, posebej tisti, ki delajo po 24 ur na dan. »Iskreno upam, da bo vse to minilo in da se bomo lahko vrnili v normalno življenje,« so Iličića citirali italijanski mediji. Nagrada Gasco je sicer del podelitve nagrad za obetavne novinarje, imenovanih po nekdanjem novinarju Pieru Dardanellu.

Preberite še:

Komentarji: