Za Matjaža Keka je rezultat vedno pomemben

Jutri v Stožicah proti Azerbajdžanu tudi številni povratniki pri naši izbrani vrsti.
Fotografija: Pred Andražem Šporarjem bo jutri nova priložnost za kakšen gol v reprezentančnem dresu. FOTO: Tomi Lombar/Delo
Odpri galerijo
Pred Andražem Šporarjem bo jutri nova priložnost za kakšen gol v reprezentančnem dresu. FOTO: Tomi Lombar/Delo

Slovenska nogometna reprezentanca bo v sredo ob 20.45 v Stožicah igrala prijateljsko tekmo z Azerbajdžanom. Ta bo služila kot priprava na zadnji tekmi lige narodov s Kosovom in Grčijo, kljub temu pa si izbranci Matjaža Keka želijo nadgraditi samozavest po uspešnem oktobrskem ciklu.

V tem so najprej na prijateljski tekmi odpravili San Marino, nato pa dobili še tekmi lige narodov na Kosovu in v Moldaviji ter posledično prevzeli vodstvo v skupini 3 lige C. In to brez pomoči nekaterih ključnih nogometašev, ki so manjkali zaradi različnih vzrokov: Josipa Iličića, Andraža Šporarja, Tima Matavža, Mihe Zajca in drugih, ki so zdaj spet v kadru, tako da je optimizma še nekoliko več.

Kljub temu bo prva naloga pokazati pravi obraz že na obračunu z Azerbajdžanom, s katerim se Slovenci še niso merili. Vloga favorita bo na plečih domačina, ki je tudi na lestvici Mednarodne nogometne zveze precej višje kot tekmec (62. in 114.). Je pa ta vseeno precej uglednejši kot prvi oktobrski. »Dokler sem jaz selektor, bo rezultat vedno pomemben, tudi jutri. V tem ciklu so močni tekmeci, bomo pa na sredini tekmi dali nekaj priložnosti tistim, ki imajo manjšo minutažo ali so z nami prvič. Zagotovo bo nekaj prostora za kakšnega novinca,« je na spletni novinarski konferenci dejal Kek, ki je kar malce neobičajno zanj razkril »pol začetne postave«, kot se je sam pošalil: »Možnih bo šest menjav, izhajamo iz tega, da bomo predstavili tako Kenana Bajrića (ta je dobil vpoklic po poškodbi Nemanje Mitrovića) kot Adama Gnezdo Čerina. Prav tako bosta dobila minutažo povratnika Josip Iličić in Tim Matavž, ker hočem videti, kaj to pomeni, kako se lahko povežeta z igralci, ki so oktobra odigrali dve dobri, simpatični tekmi proti Kosovu in Moldaviji,« je pojasnil Kek.

Matjaž Kek se bo resno pripravil na izziv treh novembrskih tekem. FOTO: Tomi Lombar/Delo
Matjaž Kek se bo resno pripravil na izziv treh novembrskih tekem. FOTO: Tomi Lombar/Delo


»Azerbajdžan je ekipa s karakterjem, fizično močna, s svojim načinom igranja. To bo pripravljalna tekma in ne prijateljska, zame ni prijateljske, ko pred njo zaigra himna,« je še povedal selektor in dodal, da so sicer šele na začetku gradnje reprezentance, torej pri njenih temeljih in da je treba pač te dobro postaviti. Ob tem je razkril, da imata nekaj težav s poškodbami Jon Gorenc Stanković in tudi Haris Vučkić, vsaj prvega zagotovo ne bo na sredini tekmi.

K reprezentanci se vrača tudi Tim Matavž. FOTO: Michaela Rehle/Reuters
K reprezentanci se vrača tudi Tim Matavž. FOTO: Michaela Rehle/Reuters


Zato pa bo Matavž. »Lepo je biti spet po dolgem času v reprezentanci. Jutri nas čaka prva tekma izmed treh. Moramo se dobro pripraviti in ta cikel začeti z zmago,« je povedal izkušeni napadalec, ki ima močno konkurenco na svojem položaju ob dobrih predstavah Šporarja, Vučkića in še koga: »Večja kot je konkurenca, bolje je za reprezentanco. Sladke skrbi za selektorja.«
Po Azerbajdžanu sledi nekaj dni priprav na pomembnejša obračuna, 11. novembra bo v Stožicah gostovalo Kosovo, 18. novembra pa bodo Slovenci igrali v Grčiji proti neposrednemu tekmecu za prvo mesto v skupini 3 lige C in posledično za preboj v v višji rang tekmovanja, torej v ligo B.

Slovenija ima po štirih tekmah brez prejetega gola deset točk, sledi Grčija z osmimi, praktično odpisana pa sta Kosovo in Moldavija z dvema oziroma eno točko.

Preberite še:

Komentarji: