Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Manchester United presenetil City

Rdeči vragi so v finalu ugnali mestnega nogometnega tekmeca z 2:1.
In zmagovalec je ... Manchester United. FOTO: Andrew Couldridge/Reuters
In zmagovalec je ... Manchester United. FOTO: Andrew Couldridge/Reuters
Š. R., STA
25. 5. 2024 | 19:04
25. 5. 2024 | 19:04
1:43

Nogometaši Manchester Uniteda so zmagovalci pokala FA. V finalu so v Londonu z 2:1 premagali favorizirane mestne tekmece, sicer angleške prvake, nogometaše Manchester Cityja. S tem so jim preprečili, da bi kot prva ekipa dve sezoni zapovrstjo osvojili dve najbolj cenjeni angleški lovoriki.

Za United je 13. naslov v tem tekmovanju in prvi po letu 2016. Zanimivo bo videti, ali bo tudi rešil trenersko mesto Eriku ten Hagu, ki je s svojo ekipo lani v finalu istega tekmovanja izgubil, je pa prvo lovoriko s klubom lani osvojil v ligaškem pokalu.

United si je zmago zagotovil v prvem polčasu. Najprej je v 30. minuti Alejandro Garnacho izkoristil nesporazum Joška Gvardiola in vratarja Stefana Ortege, Hrvat je z glavo podajal Nemcu, a poslal žogo čezenj, Garnacho pa jo je le potisnil v mrežo. Devet minut pozneje je vodstvo po lepo izvedenem protinapadu povišal Kobbie Mainoo.

V drugem delu je United odbijal vse napade tekmecev do 87. minute, ko je zaostanek znižal Jeremy Doku. A to je bilo tudi vse, kar je uspelo Cityju, ki je pred tem zapravil nekaj priložnosti, Erling Haaland je tudi zadel okvir vrat.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine