Mariborčana zabijala za Ljubljančane, Prekmurec za Celjane

V uvodni tekmi 4. kola 1. SNL v Celju brez zmagovalca.
Fotografija: Mitji Lotriču (desno) se je naposled strelsko odprlo. Z dvema goloma je Celje rešil pred porazom. FOTO: Tadej Regent/Delo
Odpri galerijo
Mitji Lotriču (desno) se je naposled strelsko odprlo. Z dvema goloma je Celje rešil pred porazom. FOTO: Tadej Regent/Delo

Celje še čaka na prvo zmago v novi nogometni sezoni, Bravo je prvič igral neodločeno. Šiškarji so v prvem polčasu zasenčili gostitelje in tudi zamudili priložnost, da bi v drugem lažje ubranili prednost. Po 40. minutah so bili v vodstvu z 2:0. Najprej je po lepem samostojnem prodoru in podaji Andraža Krima z bližine zadel Aljoša Matko. Na 2:0 je povišal še en Mariborčan v gostujoči zasedbi Mitja Križan. Tudi on je mojstrsko zadel z roba kazenskega prostora in po lepem preigravanju.

Celjane je med žive vrnila enajstmetrovka v 40. minuti, ki jo je po štartu Anteja Vrljičaka spretno izsilil Dušan Stojinović. V 1:2 jo je spremenil Mitja Lotrič. Prekmurec je na začetku drugega polčasa z razdalje neubranljivo premagal mladega ljubljanskega vratarja Domna Grila za tretji celjski neodločen izid.

Celjani so tudi minulo sezono dolgo čakali na prvo zmago. Dosegli so jo šele v 8. kolu, po štirih pa so prav tako trikrat iztržili po točko.

Komentarji: