Matjaž Kek o Janu Oblaku: Z veseljem se bo odzval vabilu!

Selektor nogometne reprezentance o pozitivnem trendu, optimizmu ...
Fotografija: Jan Oblak je zadnjo tekmo za Slovenijo branil 8. oktobra leta 2017 proti Škotski (2:2) in je potrdil, da se bo odzval vabilu selektorja Matjaža Keka. FOTO: Tomi Lombar/Delo
Odpri galerijo
Jan Oblak je zadnjo tekmo za Slovenijo branil 8. oktobra leta 2017 proti Škotski (2:2) in je potrdil, da se bo odzval vabilu selektorja Matjaža Keka. FOTO: Tomi Lombar/Delo

Matjaž Kek je po ustoličenju na položaj selektorja nogometne reprezentance že zavihal rokave. Kot je obljubil, se bo najprej pogovoril s kandidati za reprezentanco, pri čemer je bil v ospredju največji slovenski zvezdnik, vratar Jan Oblak. Mariborčan je v pogovoru za RTV Slovenijo razkril del pogovora z vratarjem madridskega Atletica. 

"Pogovarjal sem se z Janom, bila sva skupaj. Bil je zelo enostaven, zelo hiter razgovor, zelo hitro sva prišla do ene ugotovitve ... To, kar je Jan pravzaprav že napovedal, da se bo z veseljem odzval vabilu za nastopanje za slovensko reprezentanco," je povedal novinarju TV Slovenija.

Na Gospodarskem razstavišču, kjer je bil novoletni sprejem NZS, je Mariborčan z zadovoljstvom ocenil prve delovne dneve in ure na novem-starem položaju.

Matjaž Kek je prepričan, da se krivulja uspehov hitro lahko obrne v pozitivno smer. FOTO: Leon Vidic/Delo
Matjaž Kek je prepričan, da se krivulja uspehov hitro lahko obrne v pozitivno smer. FOTO: Leon Vidic/Delo


"Vse gre normalno, zadovoljen sem z odzivom igralcev, z nekaterimi sem že vzpostavil stik, z drugimi še bom, naenkrat se ne da vsega. Želel bi le, da pozitiven trend traja do konca. To me navdaja z optimizmom, saj je obilo pozitivne energije, dobre volje, nekega motiva," ni skrival navdušenja zadnji selektor, ki je Slovenijo popeljal na veliko tekmovanje, na SP leta 2010.

Dotaknil se je tudi igralnega sloga, težav z zabijanjem golov.

"To so podrobnosti, toda Slovenija lahko igra bolje. Potencial je. Ne vidim toliko negativnosti v vsem tem, normalno je, da če ni rezultata, da pride marsikaj ven. Eno pozitivno energijo, en pozitiven odziv, eno energijo s tribun in potem mislim, da lahko vsi skupaj obrnemo krivuljo v pozitivno smer," je postavil piko na i pogovora Kek.
 

Komentarji: