Tim Gajser izgubil rdečo tablico, Prado osrečil navijače

Svetovni prvak v motokrosu Španec Jorge Prado je zmagovalec dirke v domačem Lugu. Na preizkušnji za VN Galicije je dobil obe vožnji. Tim Gajser je bil četrti.
Fotografija: Tim Gajser jni imel najboljšega dne, a je zbral precej točk. FOTO: Honda Racing
Odpri galerijo
Tim Gajser jni imel najboljšega dne, a je zbral precej točk. FOTO: Honda Racing

Svetovni prvak v motokrosu Španec Jorge Prado je zmagovalec dirke svetovnega prvenstva elitnega razreda MXGP v domačem Lugu. Na preizkušnji za VN Galicije je dobil obe vožnji. Slovenski dirkač Tim Gajser je bil četrti, potem ko je bil šesti v prvi in tretji v drugi vožnji. Drugi Slovenec v MXGP Jan Pancar je bil 14.

Gajser je prvo vožnjo, za katero si je v sobotnih kvalifikacijah priboril drugo izhodišče za Pradom, slabo začel. Po ne najboljšem startu je naredil še napako, v drugem krogu zapeljal s steze in se vrnil šele kot 12. Do konca se je moral tako prebijati naprej, vendar višje kot do šestega mesta ni več mogel. Pancar se je sprva gibal okrog 20. mesta, proti koncu pa nekaj mest pridobil in prvo vožnjo končal na 14.

V ospredju je domačin Prado zmagal pred Francozom Romainom Febvrom, tretji je bil Nizozemec Calvin Vlaanderen.

Druga vožnja se je začela s tehničnim zapletom, saj se na dveh štartnih mestih, tudi pred Pradom, niso odprla startna vratca, zato so vožnjo prekinili. Po 15 minutah je sledil nov štart, po katerem je favorit Prado hitro prišel do prvega mesta. Gajser je začel na šestem mestu, a se je nato prebil vse do drugega, ko je prehitel Vlaanderena. V rokah je imel drugo mesto, vendar ga je nekaj krogov pred ciljem prehitel Nizozemec Jeffrey Herlings, tako da se je moral zadovoljiti s tretjim.

V seštevku obeh voženj je končal na četrtem mestu s 35 točkami, pred njim so bili Prado (50), Herlings (40) in Febvre (40).

Pancar je drugo vožnjo končal na 17. mestu, skupno na dirki pa je bil 14. in dobil 11 novih točk.

V seštevku sezone je Gajser izgubil vodstvo, Prado ima 298 točk, a je slovenski dirkač tik za njim (296). Pancar je pri 65 točkah in se povzpel na 15. mesto.

Na dirki v Galiciji je prvič v sezoni nastopil tudi Jaka Peklaj v razredu MX2; ostal je brez točk na 32. mestu, zmagal je Belgijec Lucas Coenen.

Naslednja dirka bo na vrsti že naslednji teden v francoskem St. Jean d'Angelyju.

Preberite še:

Komentarji: