Olimpija tik pred koncem pokvarila vtis, a vseeno zmagala

Nogometaši Olimpije so na prvi tekmi 1. kroga kvalifikacij za ligo prvakov proti Valmieri v Stožicah slavili z 2:1.
Fotografija: FOTO: Voranc Vogel
Odpri galerijo
FOTO: Voranc Vogel

Osnovni cilj na prvi tekmi prvega kroga kvalifikacij za ligo prvakov proti latvijski Valmieri je bil za Olimpijo povsem jasen – zmaga v Stožicah. Pokazali so dobro predstavo in bili veliko boljši nasprotnik, ob zmagi z 2:1 pa zaradi poznega prejetega gola ostaja nekaj grenkega priokusa. 

Od začetka tekme so nogometaši Joaa Henriquesa, ki je na igrišče poslal formacijo 4-4-2 z Mustafo Nukićem v konici napada, zelo podjetno pristopili k igri. Na sredini igrišča so prevladovali, imeli so več kot 70 odstotkov žogo v svojih nogah, premoč pa je kronal prav Nukić s strelom po tleh ob koncu prvega dela.

V drugem polčasu se je prikazano ponovilo, Olimpija je bila proti dokaj skromnemu nasprotniku suverena, Rui Pedro je v 74. minuti povišal na 2:0 in kazalo je na zanesljivo zmago. Nato pa je sledil hladen tuš - Meissa Diop je v 88. minuti zadel za priključek Valmiere, ki tako pred povratnim srečanjem še ni odpisana. 

FOTO: Voranc Vogel
FOTO: Voranc Vogel

PRVI POLČAS

V prvem polčasu v Stožicah je bilo razmerje moči pričakovano. Olimpija je prevzela pobudo na sredini igrišča, imel so kar 75 odstotkov časa žogo v svojih nogah in šestkrat sprožili proti golu gostov, ki niso pokazali veliko. Premoč ekipe Joaa Henriquesa je kronal Mustafa Nukić tik pred koncem prvega polčasa.

Izkoristil je lepo podajo Agustina Doffa v kazenski prostor in s hitrim strelom v desni spodnji kot premagal vratarja gostov Olsesa. Olimpija po prvem delu vodi z 1:0.

DRUGI POLČAS

V drugem polčasu je Olimpija nadaljevala s prevlado na igrišču, latvijski tekmeci so bili vsaj za razred slabši nasprotniki. Za mnogo bolj zanesljivo vodstvo je poskrbel Rui Pedro, ki je z glavo preusmeril predložek Alexandra Florucza v gol, Carlos Olses je bil brez moči.

Soliden vtis Olimpije je pokvaril prejeti zadetek v 88. minuti. Po dobri akciji in prodoru Pape Yare Falla, ki je poslal predložek v kazenski prostor, je žogo v mrežo z neposredne bližine pospravil Meissa Diop in izid znižal na 2:1. Nogometaši Olimpije so bili v šoku, v zadnjih minutah so naredili še nekaj grobih prekrškov, Diop je šel še enkrat sam proti Vidovšku, a je sodnik dvignil zastavico za prepovedan položaj in tekma se je končala z izidom 2:1 za Olimpijo. 

Olimpija: Valmiera 2:1 (1:0)

Nukić 42, Rui Pedro 74.; Diop 88.

Olimpija: Vidovšek, Sualehe, Muhamedbegović, Ratnik, Jorge Silva, Doffo, Elšnik, Sešlar, Rui Pedro, Posavec, Nukić.

Valmiera: Olses, Toniševs, Sliede, Balodis, Jaunzems, Želizko, Ghanem, Diagne, Ribeiro, Mena, Ndoye.

Komentarji: