Rožman prvi kandidat po odhodu Bišćana

Nekdanji trener šampionske Olimpije je zapustil Rijeko.
Fotografija: Igor Biššćan je predčasno zapustil vročo reško klop. FOTO Blažž Samec/Delo
Odpri galerijo
Igor Biššćan je predčasno zapustil vročo reško klop. FOTO Blažž Samec/Delo

Igor Bišćan ni več trener nogometašev Rijeke! Hrvaški strokovnjak, ki se je pomladi 2018 z Olimpijo veselil naslova najboljšega moštva v Sloveniji, se je pozneje ambiciozno lotil zanimivega reškega projekta, obenem pa stopil v velike čevlje predhodnika in zdaj spet našega selektorja Matjaža Keka.

Že od svojega prihoda na Kvarner še zdaleč ni občutil takšnih simpatij med občinstvom, kot jih je tu užival omenjeni Mariborčan, toda svojo prvo sezono (2018/19) je pri Rijeki vendarle sklenil s pokalno lovoriko. V izjemni predstavi so takrat njegovi nogometaši na štadionu v Pulju ugnali favorizirani Dinamo s 3:1. In prav v metropoli Istre je završalo v nedeljo zvečer: Rijeka je v prvenstvenem nastopu gladko, s 3:0, ugnala domače moštvo, po tekmi pa je Bišćan spregovoril o izjemnem odnosu igralcev do svojih nalog, obenem pa tudi, da ni več kos pritiskom in polenom, ki jih že dolgo občuti na Reki.

Najbolj se je zataknilo pri kritikah okolice pred dnevi, ko njegovo moštvo doma ni obdržalo vodstva v jadranskem derbiju, Hajduk je namreč iz Kvarnerja odnesel točko (1:1). "Človeku je preprosto dovolj vsega, srečo si takrat poskuša najti kje drugje," je poudaril zdaj že nekdanji trener reškega moštva, ki pa bi lahko prav lahko kmalu spet imelo na klopi slovenskega strokovnjaka. Po zapisih v mestnem časniku Novi list je namreč Simon Rožman udarni kandidat za Bišćanovega naslednika. "Zanimivo, da si je prav Rožmana za svojega prvega sodelavca pri Rijeki želel tudi Kek," so zapisali pri Novem listu.   

Preberite še:

Komentarji: