Skomina bo piskal velikanoma PSG in Unitedu

Za koprskega nogometnega sodnika bo to že šesti dvoboj v sezoni evropskih klubskih tekmovanj, peti v ligi prvakov.
Fotografija: Damir Skomina je pred novim velikim izzivom. FOTO: Blaž Samec/Delo
Odpri galerijo
Damir Skomina je pred novim velikim izzivom. FOTO: Blaž Samec/Delo

Pariz – Povratne tekme osmine finala nogometne lige prvakov bodo imele tudi slovenski pečat, za katerega bo poskrbel naš mednarodno najbolj uveljavljeni sodnik, 42-letni Koprčan Damir Skomina. V sredo ob 21. uri bo namreč delil pravico na pariškem štadionu Park princev, na katerem bo bajno bogato moštvo PSG gostilo zasedbo Manchester Uniteda in skušalo ubraniti udobno prednost, ki si jo je zagotovilo že v prvem obračunu pred tremi tedni na gostovanju na Old Traffordu (2:0).


Petič v sezoni v LP


Skomina bo že šestič v tej sezoni sodil v evropskih klubskih tekmovanjih. Začel je lanskega avgusta v dvoboju kvalifikacij za ligo prvakov med Dinamom Kijevom in Ajaxom (0:0), nadaljeval v skupinskem delu v obračunih Hoffenheima in Manchester Cityja (1:2) ter Liverpoola in Napolija (1:0), pred tremi tedni pa je piskal že tudi v prvi tekmi osmine finala med Ajaxom in madridskim Realom (1:2). Ob tem je oktobra sodil tudi še Sportingu in Arsenalu v skupinskem delu evropske lige.


Unitedu že sodil, PSG še ne


Koprčan še nima izkušenj z obema klubskima velikanoma stare celine, ki jima bo pravico delil v sredo. Manchester Unitedu je sodil že večkrat, nazadnje pa ob zmagi nad Ajaxom v finalu evropske lige v sezoni 2016/17, tedaj je pokazal po tri rumene kartone na vsaki strani. Parižanom ni doslej piskal še nikoli. 

Preberite še:

Komentarji: