Šok v Dortmundu, Hallerju odkrili raka

Sebastienu Hallerju, zvezdniški okrepitvi dortmundske Borussie iz Ajaxa, so odkrili raka na modih in ga čaka dolgotrajno zdravljenje.
Fotografija: Sebastien Haller je bil eden najboljših igralcev Ajaxa. FOTO: Murad Sezer/Reuters
Odpri galerijo
Sebastien Haller je bil eden najboljših igralcev Ajaxa. FOTO: Murad Sezer/Reuters

Novi zvezdnik nogometašev Borussie iz Dortmunda Sebastien Haller (28) je moral zapustiti priprave ekipe v Švici, ker so mu odkrili raka na testisih.

Nekdanji napadalec West Hama je v Nemčijo iz Ajaxa prišel pred dvema tednoma za 32 milijonov evrov odškodnine. »Sebastien Haller je zapustil kamp BVB v Bad Ragazu zaradi bolezni in je že odpotoval nazaj v Dortmund,« so zapisali na klubski spletni strani.

Reprezentant Slonokoščene obale, ki je blestel v zadnji sezoni lige prvakov v dresu Ajaxa, se na ponedeljkovem treningu ni počutil dobro. Podroben zdravniški pregled je razkril, da ima raka mod.

Sebastien Haller je pred dvema tednoma prišel v Borussio. FOTO: Wolfgang Rattay/Reuters
Sebastien Haller je pred dvema tednoma prišel v Borussio. FOTO: Wolfgang Rattay/Reuters

V prihodnjih dneh bo Haller opravil nadaljnje preglede pri specialistu. »Novica nas je šokirala,« je povedal športni direktor nemških podprvakov Sebastian Kehl: »Vsi pri BVB želimo Sebastienu popolno okrevanje in upamo, da ga bomo lahko kmalu spet objeli. Storili bomo vse, kar je v naši moči, da bo deležen najboljše zdravniške oskrbe.«

»Borussia Dortmund prosi za spoštovanje igralčeve zasebnosti, zato ne bo odgovarjala na dodatna vprašanja v zvezi s tem. Takoj ko bomo imeli nove informacije, bomo javnost o tem obvestili ob soglasju igralca,« je še zapisano v izjavi za medije.

Trener Edin Terzić in ekipa so bili o Hallerjevi bolezni obveščeni po ponedeljkovi nočni prijateljski tekmi proti Valencii.

Haller je k Borussii prišel kot zamenjava za številko 9 Erlinga Haalanda, ki je prestopil v Manchester City. V prejšnji sezoni je na 50 tekmah za Ajax zabil 32 golov, od tega 11 v ligi prvakov. 

Igral še za Eintracht Frankfurt, Utrecht in Auxerre. Odraščal je v Franciji in igral za mlajše selekcije francoske reprezentance, zatem pa se je odločil zastopati barve mamine domovine.

Komentarji: