Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

V Marseillu nov nemško-francoski spopad in ognjemet

Nogometaši Eintrachta iz Frankfurta so se sinoči v ligi prvakov po golu Jesperja Lindströma veselili zmage na gostovanju v Marseillu.
Francoska policija je takole pristopila navijačem, ki so metali bakle na vse strani. FOTO: Nicolas Tucat/AFP
Francoska policija je takole pristopila navijačem, ki so metali bakle na vse strani. FOTO: Nicolas Tucat/AFP
Š. R., STA
14. 9. 2022 | 07:45
2:13

Nogometaši Eintrachta iz Frankfurta so se sinoči v ligi prvakov po golu Jesperja Lindströma (43.) veselili zmage na gostovanju v Marseillu. Žal pa so veselje ob zmagi z novimi izgredi močno skazili navijači obeh moštev. Iz enega v drug navijaški sektor je povsem nekontrolirano letela pirotehnika.

»Takega dneva še nismo doživeli in nismo verjeli, da je to sploh možno. Prav nepojmljiva je razsežnost agresije in sovraštva, ki sta nas pričakala in seveda je sledila reakcija. Potem pravega veselja tudi ob zmagi ne more biti,« je po tekmi povedal član uprave kluba Philipp Reschke. Navijači obeh ekip so pripravili pravo vojno s pirotehniko, eden od nemških navijačev pa je bil pri tem hudo poškodovan in se zdravi v bolnišnici. Nemci pa zdaj lahko računajo vsaj z eno tekmo pred praznimi tribunami.

V klubu resda ostro obsodili navijače

Na lanskem polfinalu evropske lige proti West Ham Unitedu so navijači Frankfurta namreč vdrli na zelenico, Evropska nogometna zveza pa je klub pogojno kaznovala z igranjem ene evropske tekme brez navijačev. In bržkone se bo kazen iz pogojne zdaj spremenila v realno. Glede na videno Uefa verjetno ne bo več uvidevna.

Jesper Lindstrom je z edinim golom odločil tekmo. FOTO: Christian Hartmann/Reuters
Jesper Lindstrom je z edinim golom odločil tekmo. FOTO: Christian Hartmann/Reuters

V klubu so ostro obsodili »maloštevilne navijače, ki so tekmo zlorabili za izživljanje nasilja in agresije. Tukaj drugačnega mnenja ne more biti.« V nemškem taboru so obsodili tudi francoske navijače in ocenili, da je bilo teh v izgredih celo več. Ostro so se distancirali tudi od domnevnih nacističnih pozdravov enega od navijačev in to zadevo nameravajo preiskati.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine