Biser ostaja na črti do leta 2022

Dobra novica iz Zlatoroga. Kristjan Horžen je pogodbo z državnimi prvaki podaljšal do konca sezone 2021/22.
Fotografija: Kristjan Horžen je hitro pokazal, da je iz pravega testa. FOTO: Jure Eržen
Odpri galerijo
Kristjan Horžen je hitro pokazal, da je iz pravega testa. FOTO: Jure Eržen

Eden najbolj obetavnih slovenskih rokometašev Kristjan Horžen je podaljšal pogodbo s Celjem Pivovarno Laško do leta 2022.

»Vesel sem, da ostajam v Celju, kjer se odlično počutim. Odločitev za podaljšanje pogodbe je bila preprosta, saj čutim veliko zaupanje s strani kluba, trenerja in navijačev. Tu so vrhunski pogoji za moj razvoj, napredujem iz dneva v dan. Verjamem, da bom s trdim delom naredil še korak dalje v moji rokometni igri. Veselim se zaključka te sezone in vseh prihodnjih, ki jih bom odigral v celjskem dresu,« je ob podpisu pogodbe z direktorjem kluba Rokom Plankljem povedal 19-letni krožni napadalec, ki naj bi junija dočakal tudi reprezentančni debi. Z mladinsko vrsto je lani osvojil naslov evropskega prvaka.

Direktor Rok Plankelj in Kristjan Horžen sta se podpisala pod novo pogodbo, s katero bo mladi krožni napadalec v Celju ostal vsaj do leta 2022. FOTO: CPL
Direktor Rok Plankelj in Kristjan Horžen sta se podpisala pod novo pogodbo, s katero bo mladi krožni napadalec v Celju ostal vsaj do leta 2022. FOTO: CPL


Horžen je v Celje prišel lansko poletje iz Trima in takoj pokazal razkošen talent ter delovno vnemo. Za člane je doslej zbral 46 nastopov in 85 zadetkov. Krst je doživel tudi v ligi prvakov, kjer je dosegel 14 zadetkov.

Horžen je eden izmed mladih igralcev, ki naj bi v prihodnjih letih tvorili jedro celjske ekipe. V prihodnji sezoni bosta ob njem na črti povratnik Vid Poteko in Stefan Žabić. Celjani še iščejo okrepitvi na levem in desnem zunanjem položaju.

Preberite še:

Komentarji: