Srčni borec se vrača k prvakom

Krožni napadalec Vid Poteko je peta okrepitev Celja Pivovarne Laško za novo sezono. Ekipo zapušča veliko igralcev.
Fotografija: Direktor Rok Plankelj je Vidu Poteku izročil nov dres. FOTO: RK CPL
Odpri galerijo
Direktor Rok Plankelj je Vidu Poteku izročil nov dres. FOTO: RK CPL

Veliko sprememb bo doživela ekipa Celja Pivovarne Laško v prihodnji sezoni. Odhodi: William Accambray, Igor Anić, Draško Nenadić, Jaka Malus, Rok Ovniček, Kristian Bećiri, Jan Jurečič, Branko Vujović, morda Aljaž Panjtar; prihodi: Stefan Žabić, Domen Novak, Tobias Cvetko, Patrik Leban in zadnja okrepitev Vid Poteko.

Novica ni presenetljiva, da se Vid Poteko vrača v Celje, smo v Delu napovedali že pred časom, 20. marca. Zdaj je vest tudi uradno potrjena. Poteko je z rokometnimi prvaki podpisal triletno pogodbo in bo okrepil mesto krožnega napadalca, na črti bo sodeloval s Kristjanom Horženom in Stefanom Žabićem. V matični klub Celje Pivovarno Laško se vrača po dveh sezonah pri Meškovu iz Bresta. Glavni razlog za vrnitev je bil osebne narave, lansko poletje se je poročil, ima pa tudi športne in poslovne načrte.

Vid Poteko slovi kot neizprosen borec v obrambi. FOTO: Tomi Lombar
Vid Poteko slovi kot neizprosen borec v obrambi. FOTO: Tomi Lombar

 

Ocvirk: Borec na črti


Reprezentant, ki je ta čas z izbrano vrsto na Nizozemskem, velja za neizprosnega borca v obrambi in domačega fanta, kakršnih si čim več želi trener Tomaž Ocvirk. »Zelo smo veseli in ponosni, da se takšen igralec, kot je Vid, vrača v domači klub. Je v najboljših igralskih letih, veliko nam bo prinesel v obrambi, kjer bo gotovo pravi vodja. Številne izkušnje bo lahko prenašal na naša dva mlada, perspektivna krožna igralca. Verjamem, da bomo z njim, ki je poznan kot nepopustljiv borec, pridobili na izkušnjah, trdnosti v obrambi in zanesljivosti v igri,« je vrnitev Poteka, ki je ravno dopolnil 28 let, pozdravil Ocvirk.
 

Poteko: Cilji so visoki


»Vesel sem, da prihajam domov. Ko sem odhajal, sem napovedal, da se vsekakor vrnem in znova zaigram v celjskem dresu. Verjamem v vizijo in strategijo kluba, zato sem se odločil za prihod domov. Vesel sem, da bom znova sodeloval s Tomažem, vem, da zahteva trdo delo in disciplino, to je nekaj s čimer nimam težav. S Celjem imam visoke cilje, želim jih uresničevati in vem, da je to pravo okolje za to. Za mano sta dve sezoni v Meškov Brestu, kateremu se zahvaljujem za korektnost in odlično sodelovanje. Sedaj pa se znova veselim nastopanja v polnem Zlatorogu in vzdušja, ki ga pripravijo Florijani,« je ob podpisu pogodbe povedal 194 cm visoki in 107 kg težki Poteko.



 

Preberite še:

Komentarji: