Tigrice odločene Madžarkam pokazati zobe

Ljubljančanke bodo jutri ob 15. uri na Kodeljevem gostile zvezdniški Györ, proti kateremu redno visoko izgubljajo. Aneja Beganović samovoljno zapustila ekipo Uroša Bregarja.
Fotografija: Tjaša Stanko je na štirih tekmah lige prvakinj dosegla 20 golov. FOTO: Blaž Samec
Odpri galerijo
Tjaša Stanko je na štirih tekmah lige prvakinj dosegla 20 golov. FOTO: Blaž Samec

Krim Mercator je na dveh tekmah odlično izkoristil prednost domačega igrišča, na Kodeljevem sta z identičnim izidom 27:20 padla Thüringer HC in Podravka. Nadaljevanja niza ni mogoče pričakovati, ko bodo jutri ob 15. uri v Ljubljani gostovale evropske prvakinje iz Györa. Že dober odpor krimovk v 5. kolu lige prvakinj bi bil dobra spodbuda za naprej.

Na treningu v ogrevalni stožiški dvorani je bilo čutiti sproščenost in dobro voljo. Nič čudnega, navkljub vsem kadrovskim težavam so slovenske prvakinje že po štirih tekmah uvrščene v glavni del elitnega tekmovanja, v katerem se bo februarja in marca ducat ekip merilo za četrtfinale.

Še brez Györovega skalpa


Prenesle bodo tudi nekaj pomembnih točk, najverjetneje tri s Podravko, v teoriji še kakšno več, če bi jim uspel podvig z Györom. A vanj ne gre verjeti, Krim še nikdar ni premagal madžarskega velikana, po remiju iz leta 2010 je izgubil vseh 12 tekem, praviloma z visoko razliko. Pred mesecem je bilo pri vzhodnih sosedah 23:39, torej minus 16. V prejšnji sezoni je bilo na Kodeljevem minus 11 (21:32), v Györu minus 9 (25:34), še huje je bilo v sezoni 2016/17, dvakrat minus 17 (22:39 in 17:34) ...

Olga Perederij je osamljena krimovka na črti. FOTO: Blaž Samec
Olga Perederij je osamljena krimovka na črti. FOTO: Blaž Samec


»Vsi vemo, kakšna ekipa je Györ in kaj vse je dosegel v prejšnjih letih. Na prvi tekmi smo res grdo izgubile, zdaj imamo priložnost, da popravimo vtis. Thüringer in Podravka sta pokazala, da se proti Györu da igrati (27:33 oz. 28:31, op. p.). Če bomo šle po teh stopinjah in odigrale tako kot proti Podravki, se nam obeta lepa tekma. Ne bom rekla, da bomo vpisale zmago, bomo pa v boj krenile z mislijo na njo. Pomembno je, da se bomo borile,« si je realen cilj zastavila krilna igralka Polona Barič.
 

Beganovićeva zapustila klub


Trener Uroš Bregar skoraj vsak teden izgubi igralko, potem ko je Alja Koren morala na operacijo, je ostal brez levoroke strelke v zunanji vrsti. Francozinja Marie-Paule Gnabouyou napreduje na treningih, vendar je težko verjeti, da jo bo Bregar vrgel v ogenj že proti Györu, bolj verjetno teden kasneje v Nemčiji.

Sara Ristovska je edina levoroka igralka Krima. FOTO: Blaž Samec
Sara Ristovska je edina levoroka igralka Krima. FOTO: Blaž Samec


Ker je nezadovoljna s statusom Aneja Beganović samovoljno zapustila klub, je edina krožna napadalka Olga Perederij. Na Krimu bodo morali med zimskim premorom zakrpati tudi to vrzel. Bregar ni skrival razočaranja, ker je Beganovićeva, ki je danes dopolnila 21 let, tako hitro izgubila potrpljenje, ampak se ni vdal malodušju. Na prejšnjih treh tekmah je bil na trnih, tokrat ne bo pod hujšim stresom, saj Krim nima kaj izgubiti. Morda je prav v sproščenosti njegov glavni adut, če le-ta ne bo botrovala padcu zbranosti in ležernemu pristopu.
 

Madžarke prvakinje štirikrat v šestih letih


»Veseli me, da lahko po štirih tekmah mirno pričakujemo nove izzive. O Györu nima smisla izgubljati besed, ekipa je zvezdniška. Izkušnje kažejo, da mu naša obramba ustreza, zato bomo morali nekaj spremeniti, v prvi vrsti preprečiti protinapad. Če nam ne bo uspelo, se nam ne obeta nič dobrega,« opozarja Bregar, ki ga skrbijo bolečine v kolenu pri Tamari Mavsar.

Krim na domačem igrišču še ne pozna poraza. FOTO: Blaž Samec
Krim na domačem igrišču še ne pozna poraza. FOTO: Blaž Samec


Kapetanka Miša Marinček se dobro zaveda moči tekmic. »Prepotentno bi bilo napovedovati zmago, upam pa, da bomo pred svojimi navijači (veliko bo tudi madžarskih) precej zmanjšale razliko s prve tekme. Pravi športnik si želi igrati proti evropskemu prvaku, željne smo dokazovanja in se veselimo spektakla,« je dejala vratarka Marinčkova pred tekmo z ekipo, ki je ligo prvakinj osvojila v letih 2013, 2014, 2017 in 2018.

Preberite še:

Komentarji: