Slavje Hectorjeve zasenčila padec in poškodba Peter Vlhove v Jasni

Na domačem prizorišču je slovaška smučarska šampionka Petra Vlhova že v prvem teku padla in si poškodovala koleno. Najboljša je bila Sara Hector.
Fotografija: Sara Hector si je tokrat pokorila vso konkurenco na dolgi in ledeni progi v Jasni. FOTO: Vladimir Simicek/AFP
Odpri galerijo
Sara Hector si je tokrat pokorila vso konkurenco na dolgi in ledeni progi v Jasni. FOTO: Vladimir Simicek/AFP

Švedinja Sara Hector je ubranila vodstvo po prvi progi za zmago na veleslalomu za svetovni pokal alpskih smučark v Jasni na Slovaškem. Drugo mesto je osvojila Američanka Mikaela Shiffrin (+1,52), ki je bila druga tudi po prvi vožnji. Tretja je bila Alice Robinson iz Nove Zelandije (+2,71). Neja Dvornik je končala na 18., Ana Bucik pa na 21. mestu.

Začetek prve vožnje je zaznamoval grd padec slovaške zvezdnice Petre Vlhove, ki je padla že po nekaj zavojih. Drugo najboljšo smučarko karavane so morali reševalci s strmine prepeljati z akijem, po poročanju slovaške televizije naj bi si ob padcu zvila koleno, saj ji ni odpelo smuči, ki so se zapletle v zaščitne mreže. Tudi prva na startu, Italijanka Federica Brignone, je odstopila že po petih zavojih.

Iz tabora Vlhove so sporočili le, da je njeno stanje stabilno, več podrobnosti bo znanih kasneje. FOTO: Vladimir Simicek/AFP
Iz tabora Vlhove so sporočili le, da je njeno stanje stabilno, več podrobnosti bo znanih kasneje. FOTO: Vladimir Simicek/AFP

Po ničli v Kranjski Gori sta tokrat obe slovenski smučarki osvojili točke na veleslalomu, kjer so bile razlike zelo velike. Dvornikova je za zmagovalko na 18. mestu zaostala 6,92 sekunde, Bucikova, ki je bila po prvi vožnji 14., je na koncu zaostala 7,32 sekunde, v finalu je izgubila sedem mest.

Tretja Slovenka Andreja Slokar po poškodbi še ni sprostila veleslalomske psihološke blokade in je bila znova prepočasna za finale. V nedeljo bo v Jasni še slalom.

Preberite še:

Komentarji: