Smučarski dres bo zamenjala za policijsko uniformo

Avstrijska reprezentanca v alpskem smučanju je v kratkem času ostala brez treh vrhunskih tekmovalk.
Fotografija: Ramona Siebenhofer je pomahala v slovo tekmovalnemu smučanju. FOTO: Wolfgang Rattay/Reuters
Odpri galerijo
Ramona Siebenhofer je pomahala v slovo tekmovalnemu smučanju. FOTO: Wolfgang Rattay/Reuters

Po nekdanji svetovni prvakinji v superveleslalomu Nicole Schmidhofer in (vsaj začasno) Tamari Tippler, ki pričakuje otroka, je avstrijska reprezentanca v alpskem smučanju ostala še brez ene specialistke za hitre discipline. Svojo športno pot je sklenila tudi Ramona Siebenhofer.

»Veselim se novega poglavja v življenju, ki ga nisem bila več pripravljena popolnoma podrejati alpskemu smučanju. Spoznala sem, da nisem več pripravljena tvegati vsega,« je svojo odločitev obrazložila 31-letnica iz Tamswega na Solnograškem, ki je tekmovala za klub Krakauebene z avstrijske Štajerske.

V svetovnem pokalu je dosegla sedem uvrstitev na zmagovalni oder, dvakrat se je zavihtela tudi na najvišjo stopnico (v svojo korist je leta 2019 odločila oba smuka v Cortini d'Ampezzo). Na velikih tekmovanjih ni posegla po kolajni. Še najbližje ji je bila na svetovnih prvenstvih v Åreju 2019 in Meribelu 2023, na katerih je v alpski kombinaciji pristala na nehvaležnem četrtem mestu.

Siebenhoferjeva bo poleti začela delati kot policistka na okrožni inšpekciji Murau. »Ramona bo za nas v policiji pomembna pridobitev,« je omenil avstrijski notranji minister Gerhard Karner.

Preberite še:

Komentarji: