Zasuk na smučarski zvezi, kadrovskih menjav še ne bodo predstavili

Na SZS za "nedoločen čas" prestavili novinarsko konferenco, na kateri naj bi predstavili nova trenerska imena.
Fotografija: Janez Slivnik se je že leta 2014 dogovarjal za vrnitev v slovensko smučanje, a naposled ključnega koraka ni storil, odločil se je za izziv v Avstriji. Bo vodstvu SZS tokrat uspela snubitev? FOTO: Tomi Lombar/Delo
Odpri galerijo
Janez Slivnik se je že leta 2014 dogovarjal za vrnitev v slovensko smučanje, a naposled ključnega koraka ni storil, odločil se je za izziv v Avstriji. Bo vodstvu SZS tokrat uspela snubitev? FOTO: Tomi Lombar/Delo

Sezona za svetovni pokal v alpskem smučanju se je resda končala pred tremi tedni s finalom v Andori, vendar v smučarskih taborih še ni prišel čas za počitek. Zadnji snežni treningi se odvijajo prav zdaj, slovenska reprezentanca te dni vadi v Bolgariji. Zelo živahno pa je na trenerski tržnici. Za jutri so na Smučarski zvezi Slovenije (SZS) napovedali novinarsko konferenco, na kateri naj bi predstavili trenerske okrepitve, a so danes sporočili, da jo odpovedujejo.

"Žal v tem času zaradi objektivnih razlogov nismo uspeli sestaviti ekip do te mere, da bi jih objavili pred dokončno potrditvijo alpskega odbora in zbora. Prav zato moramo naše dogovorjeno srečanje prestaviti za nedoločen čas," so pri SZS zapisali v sporočilu za javnost in dodali, da bo še ta mesec predloge za spremembe obravnaval in potrdil strokovni svet, nato pa jih bodo poslali na odobritev na alpski odbor.

"Predvidevamo, da bodo vse aktivnosti končane pred 1. majem. Vljudno vas prosimo za razumevanje z željo, da boste razumeli kakšen trud vlagamo v najboljše možne rešitve in s tem omogočili tudi to, da nas bodo junaki zime razveseljevali tudi v sezoni, ki prihaja," so še dodali.
 

Kaj se dogaja na smučarski zvezi?


Krmilo ženske reprezentance naj bi prevzel Janez Slivnik, ki je v slovenskem smučanju nazadnje delal pred 13 leti. Pozneje je dekleta vodil še na Finskem, nato pa se usmeril v moško smučanje. Od sezone 2014/15 je delal v avstrijski moški reprezentanci, s katero je največji uspeh dosegel na svetovnem prvenstvu v St. Moritzu 2017, ko je njegov tekmovalec Roland Leitinger osvojil srebrno kolajno v veleslalomu. Najbolj ga je pri delu v taboru severnih sosedov oviralo to, da so bili tekmovalci poškodovani.

Gorenjski strokovnjak je glavni kandidat, s katerim se na zvezi pogovarjajo za prevzem položaja glavnega trenerja ženske vrste, na katerem je osem sezon bil Denis Šteharnik. Pod svoje okrilje bi Slivnik dobil Meto Hrovat (Kranjskogorka ima sicer tudi svojega trenerja Jureta Hafnerja), ki okreva po operaciji gležnja, Tino Robnik, ki se po poškodbi pred dvema sezonama počasi sestavlja na treningih, poškodovano, a najizkušenejšo v ekipi Ano Drev ter sicer zdravi Ano Bucik in Marušo Ferk, ki pa v zadnji sezoni nista izkoristili ponujenih priložnosti. 

Tokratni pogovori Slivnika z vodstvom so bili na dobri poti do sklenjenega "posla". A zadnje obvestilo s SZS nakazuje, da se je nekje zataknilo. 
 

Štuhčeva še brez imen


Medtem ko je na smučarski zvezi živahno, svojo novo ekipo sestavlja tudi prvo ime slovenskega smučanja Ilka Štuhec. Mariborčanka je zavihala rokave po končanem sodelovanju s trenerjem Grego Koštomajem (ta naj bi okrepil moško smukaško vrsto) in kineziologinjo Anjo Šešum in se podala na lov za novimi sodelavci. Za trenerski položaj se pogovarja predvsem s strokovnjaki iz tujine.

Na trgu je Burkhard Schaffer, ki je nekoč vodil slovensko moško smukaško reprezentanco, nazadnje je delal v Kanadi, Charly Pichler ni več trener Tine Weirather, ki na novo sodeluje z Mathiasom Brikerjem, John McBride je končal sodelovanje z ameriško moško ekipo za hitre discipline, Andy Evers s Švicarji ...


 

Komentarji: