Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Šport 2024

Slovenska bakla spet povezuje ljudi

Iniciativa bo še pred začetkom iger okrepila vrednote olimpizma.
Tokratni ambasador Slovenske bakle je nekdanji veslač Jani Klemenčič, eden od prejemnikov prve olimpijske kolajne za Slovenijo v Barceloni leta 1992. FOTO: Blaž Samec/Delo
Tokratni ambasador Slovenske bakle je nekdanji veslač Jani Klemenčič, eden od prejemnikov prve olimpijske kolajne za Slovenijo v Barceloni leta 1992. FOTO: Blaž Samec/Delo
18. 4. 2024 | 05:30
4:34

Na 72-dnevno pot po vseh 212 slovenskih občinah se je 17. aprila podala Slovenska bakla. Poskrbela bo za krepitev športnega, povezovalnega in navijaškega razpoloženja pred začetkom olimpijskih iger v Parizu.

Bakla ne želi le navdihovati naših vrhunskih športnikov, ki se bodo udeležili največjega športnega dogodka letošnjega leta, ampak tudi povezovati ljudi, v njih prebuditi jekleno voljo in navdušenje nad gibanjem. Na poti jo bodo spremljali športni navdušenci različnih generacij, vse od vrtčevskih otrok, osnovnošolcev, dijakov, zaposleni, invalidi in športniki s posebnimi potrebami, rekreativni člani slovenske športne družine in stanovalci domov za starejše občane.

image_alt
Mlade je treba navduševati in ne prepričevati

Med nosilci bodo nekdanji vrhunski slovenski športniki in športnice, olimpijci in paraolimpijci, je pojasnil Miran Kos, podpredsednik Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez (OKS – ZŠZ), ki je projekt slovenske bakle prvič zagnala pred olimpijskimi igrami v Tokiu.

»Slovenska bakla je izjemna iniciativa z močnim sporočilom za vse kraje, ki jih obišče in za vse, ki se bomo te bakle dotaknili, postali del dogodka. Živimo v svetu, ki se giblje v popolnoma napačno smer in kjer športa očitno ni dovolj, kajti šport so tudi olimpijske vrednote, prijateljstvo, sodelovanje, spoštovanje in fair play. Bolj kot vseh olimpijskih medalj si želim mir v svetu. Naj se vsaj med olimpijskimi igrami morija ustavi, naj k temu pripomore tudi olimpizem,« je na predstavitvi aktivnosti, povezanih z olimpijskimi igrami v Parizu poudaril Franjo Bobinac, predsednik OKS – ZŠZ.

Novinarska konferenca #potvPariz pred začetkom poti olimpijske bakle v Sloveniji. FOTO: Blaž Samec/Delo
Novinarska konferenca #potvPariz pred začetkom poti olimpijske bakle v Sloveniji. FOTO: Blaž Samec/Delo
»Povezujemo celotno Slovenijo, ljudem želimo vliti upanje, da so vse sanje uresničljive, vendar so za to pomembni volja in trdo delo,« je dodal tokratni ambasador projekta Slovenska bakla, Jani Klemenčič, nekdanji veslač in dobitnik olimpijske kolajne. S tem se strinjajo in projekt tako kot pred olimpijskimi igrami v Tokiu podpirajo v SKB banki, ki je od začetka glavni sponzor olimpijske reprezentance in OKS – ZŠZ. Vrednote slovenskega športa in olimpizma so tiste, ki jih »vsak dan zasledujemo tudi sami v medsebojnih odnosih in v odnosu do strank. To so timski duh, trdo delo, vztrajnost,« poudarjajo. Svoje poslanstvo vidijo tudi v spodbujanju telesne aktivnosti zaposlenih in družbe kot celote. To ne vpliva dobro samo na zdravje in splošno počutje, ampak v primeru zaposlenih tudi krepi interno povezanost in pripadnost.

Zlitje vrhunskega in rekreativnega športa

V projektu Slovenska bakla prepoznavajo zlitje vrhunskega športa, njegovih vrednot, navijaškega duha, aktivnega življenjskega sloga, povezovanja v lokalni skupnosti. »V znak podpore bakli bomo v nekaterih slovenskih občinah z njo tekli tudi zaposleni SKB banke ter Nove KBM,« so povedali v SKB, v kateri v tem vidijo tudi priložnost za krepitev prepoznavnosti SKB banke kot podpornika slovenskega športa. Med aktivnostmi, ki jih v olimpijskem letu organizirajo za stranke, slovensko javnost in zaposlene, je tokrat tudi virtualni met kovanca za srečo naših športnikov.

»Zavedamo se, da je pot do odličnosti tako v športu kot tudi na drugih področjih v življenju tlakovana s talentom, trdim delom, vztrajnostjo in strastjo. A šport je, tako kot življenje, nepredvidljiv, zato pride vsak kanček sreče prav. Z virtualnim metom kovanca jo letošnjim olimpijcem lahko zaželimo vsi,« pravijo, in sicer vse do zadnjega dneva olimpijskih iger, 11. avgusta. Banka bo za vsak met kovanca prispevala donacijo Fundaciji Leona Štuklja in Miroslava Cerarja ter s tem podprla nadarjene mlade športnike iz socialno šibkih okolij.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine