Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Predstavitvena informacija

Acies Bio: slovenski inovacijski inkubator za mlade raziskovalce

Acies Bio je mlado, inovativno podjetje na področju biotehnologije. Čeprav imajo že več kot sto zaposlenih, so vedno veseli novih sodelavcev.
Od svoje ustanovitve leta 2006 je Acies Bio dosegel številne pomembne mejnike. FOTO: Acies Bio
Od svoje ustanovitve leta 2006 je Acies Bio dosegel številne pomembne mejnike. FOTO: Acies Bio
6. 11. 2023 | 14:51
6:20

Ključna značilnost inovativnega podjetja Acies Bio je nedvomno njihov raznovrstni poslovni model, ki jih ločuje od drugih biotehnoloških podjetij. Ne le da ponujajo svoje znanje in storitve za zunanje partnerje, ampak hkrati razvijajo lastne tehnologije in izdelke, ki omogočajo vstop na trg. Ta pristop jim omogoča celovito obvladovanje raziskav in razvoja, kar znatno zmanjšuje tveganja in povečuje uspešnost projektov.

Sodelujejo s podjetji in korporacijami z vsega sveta. Njihovi ključni trgi so prehrana, kmetijstvo in farmacevtska industrija.

Mejniki v razvoju

Od svoje ustanovitve leta 2006 je Acies Bio dosegel številne pomembne mejnike. Od začetnih pogodb za industrijske projekte do selitve v lastne prostore v Tehnološkem parku v Ljubljani je podjetje pritegnilo pozornost ne le domačega trga, temveč tudi velike globalne korporacije. Kljub hitri rasti se držijo svojega načela financiranja iz poslovanja, kar jim omogoča neodvisnost in nadzor nad svojim razvojem.

V svoje vrste ves čas vabijo nove nadobudne znanstvenike, raziskovalce in strokovnjake različnih profilov. FOTO: Acies Bio
V svoje vrste ves čas vabijo nove nadobudne znanstvenike, raziskovalce in strokovnjake različnih profilov. FOTO: Acies Bio

Trajnostna vizija in tehnološki preboji

V podjetju Acies Bio se osredotočajo na trajnostno prihodnost in razvoj tehnologij, ki prispevajo k zmanjšanju okoljskega vpliva in izboljšanju kakovosti življenja. Med njihovimi tehnološkimi dosežki izstopata proizvodnja vitamina B12 iz odpadne sirotke in pretvorba metanola v industrijske kemikalije, izdelane iz CO2. Poleg tega so aktivni na področju trajnostnega kmetijstva, kjer z uporabo mikrobnih sevov zmanjšujejo uporabo kemičnih pesticidov in gnojil.

Na splošno so močno vpeti v nove tehnološke trende: digitalizacija, umetna inteligenca, avtomatizacija in razvoj v delu z mikroorganizmi so ključni vidiki, ki jim omogočajo učinkovito delo. Za uspeh pa so potrebni ne le najnovejša orodja, ampak tudi izkušeni znanstveniki, ki lahko izkoristijo potencial teh tehnologij.

Vedno v iskanju novih sodelavcev

Zato v svoje vrste ves čas vabijo nove nadobudne znanstvenike, raziskovalce in strokovnjake različnih profilov. V ta namen se povezujejo z Univerzo v Ljubljani, odlično sodelujejo z Biotehniško fakulteto, Fakulteto za kemijo in kemijsko tehnologijo, Kemijskim inštitutom, Inštitutom Jožef Stefan, Nacionalnim inštitutom za biologijo in drugimi. Zaposlujejo različne profile: biologe, genetike, mikrobiologe, biotehnologe, kemike, kemijske inženirje ...

Njihovi raziskovalci sodelujejo na predavanjih na omenjenih fakultetah, študentje pa v Aciesu delajo že med študijem, med drugim se vključujejo tudi v projektne skupine podjetja. Tako že v času študija pridobivajo pravo znanje, raziskujejo in spoznavajo najsodobnejše inovativne pristope v raziskovalnem delu. In to je tudi glavna prednost podjetja Acies kot delodajalca, saj ponuja izjemno priložnost za mlade, ki izkušenj še nimajo in hkrati zagotavljajo odlično delovno okolje tudi za že uveljavljene znanstvenike. Acies je namreč postal prvovrstni bazen inovativnosti, v katerem razvijajo globalno priznane rešitve.

S takšnim pristopom do zaposlovanja ustvarjajo raznolikost v kolektivu, ki spodbuja rojevanje novih idej.

FOTO: Acies Bio
FOTO: Acies Bio

Acies Bio kot promotor inovacij za boljši jutri

Raziskave v podjetju so pogosto usmerjene v trajnostno, zeleno, krožno gospodarstvo. Tako pomagajo ustvarjati svet, ki bo manj odvisen od fosilnih goriv, ki ga ne bomo zastrupljali, da bi pridelali čim več zdrave hrane, v katerem bomo skrbno ravnali z naravnimi viri, ki so nam na voljo. In prav ta naravnanost postaja pravi magnet tudi za vse tiste mlade, ki bi radi s svojim delom prispevali za boljši jutri in za trajnostni razvoj celotne družbe.

Pri izbiri zaposlovalca je pomembno tudi delovno okolje. V Aciesu ni stroge hierarhije in dolgočasne birokracije. Njihovi raziskovalci delajo v majhnih, multidisciplinarnih in agilnih skupinah. So v središču dogajanja in morajo že zelo zgodaj prevzemati odgovornost. A z odgovornostjo pride tudi zavedanje, da so bili oni tisti, ki so soustvarili košček mozaika, s katerim gradimo zeleno prihodnost. Spodbujajo raziskovalnega duha, samostojnost in podjetnost. Vsi začnejo na začetku, a lahko hitro napredujejo do samostojnih vodij projektov ali raziskovalnih področij.

Acies Bio omogoča svojevrstno delovno okolje, ki spodbuja ustvarjalnost.


Naročnik oglasne vsebine je podjetje Acies Bio

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine