Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Novice

Boj za znamko Made in Slovenia

V uradu za intelektualno lastnino ne vidijo razlogov za zavrnitev registracije znaka. V Društvu oblikovalcev so ogorčeni.
Uporabo znamk, ki se nanašajo na Slovenijo, bo treba sistemsko urediti. FOTO: Jure Eržen/Delo
Uporabo znamk, ki se nanašajo na Slovenijo, bo treba sistemsko urediti. FOTO: Jure Eržen/Delo
14. 6. 2024 | 05:00
14. 6. 2024 | 06:54
9:24

V nadaljevanju preberite: 

Vnel se je spor o registraciji blagovne znamke Made in Slovenia skupaj s črno-belim krogom, ki ga državni Muzej za arhitekturo in oblikovanje kot znak odličnosti že več let podeljuje slovenskim ustvarjalcem in podjetjem v kreativnem sektorju. Muzej za arhitekturo in oblikovanje namreč želi to blagovno znamko zaščititi na Uradu za intelektualno lastnino, čemur pa nasprotujejo v društvu oblikovalcev. Te je zmotila nameravana zaščita besedne zveze »made in Slovenia«.

Muzej za arhitekturo in oblikovanje (MAO) je predlog na urad za intelektualno lastnino podal marca. »Urad je prijavljeno znamko ob prijavi preizkusil tako s formalnega kot z materialnopravnega stališča in odločil, da je prijavljeni znak razlikovalen, distinktiven, da je lahko zaščiten kot znamka. To pomeni, da ni bilo niti nobenih absolutnih niti relativnih razlogov za zavrnitev predloga registracije,« pravijo v MAO.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine