Predstavitvena informacija

MK GROUP: V Istri se obeta 5-milijonski naložbeni cikel

Družba MK Group je od leta 2017 lastnica letovišča Skipper v Savudriji v Istri, ki obsega več kot 200.000 m2. Ta kompleks vključuje hotel Kempinski Hotel Adriatic, 21 luksuznih vil, igrišče za golf in apartmaje s skupno površino več kot 15.000 kvadratnih metrov.
Fotografija: Golf - Kempinski Hotel Adriatic FOTO: MK Group
Odpri galerijo
Golf - Kempinski Hotel Adriatic FOTO: MK Group

Z letošnjimi naložbami v hotel Kempinski Adriatic na Hrvaškem v višini treh milijonov evrov in z napovedanimi novimi naložbami v višini dveh milijonov evrov v naslednjem letu MK Group potrjuje svojo jasno zavezanost k razvoju turističnih destinacij, v katerih deluje, z vizijo, da iz njih naredi priljubljene destinacije med regionalnimi in evropskimi turisti.

»Ni skrivnost, da Istra ponuja velik potencial za razvoj turizma. MK Group želi biti v tem delu regije aktiven partner pri razvoju ne le hotelskih ponudb, temveč celotnih destinacij, ki jih želi spremeniti v nove najljubše kraje med turisti. Zato smo sprožili ta novi naložbeni cikel,« je dejal Kai Behrens, generalni direktor Kempinski Hotela Adriatic v Savudriji.

Kai Behrens, generalni direktor Kempinski Hotela Adriatic FOTO: MK Group
Kai Behrens, generalni direktor Kempinski Hotela Adriatic FOTO: MK Group


G. Behrens je še poudaril, da so samo v preteklem letu v obnovo tega hotela vložili več kot tri milijone evrov in da so bila največja dela narejena na obnovi plaže hotela, rezidence Skipper, VIP-plaže in restavracije. »V prihodnjem obdobju nas čaka dodatna naložba v višini dveh milijonov evrov v vile Skipper Resort, pa tudi opremljanje in prenova določenih apartmajev. Gremo nasproti trendom in zahtevam sodobnega turizma in želimo, da bi ta del Jadrana postal prva izbira, ne le za goste iz regije, temveč tudi iz drugih evropskih in svetovnih držav,« je dodal Kai Behrens..

Spomnimo, da ima MK Group, ki jo vodi Miodrag Kostić, v večinski in manjšinski lasti 14 hotelov v Srbiji, Sloveniji, na Hrvaškem in v Črni gori, letališče Portorož in igrišče za golf v Savudriji. Posebnega pomena za turistično divizijo MK Group je sodelovanje s priznanimi svetovnimi blagovnimi znamkami, kot sta Kempinski in Sheraton.


O hotelu Kempinski Adriatic
Zlahka dostopen z avtomobilom iz številnih evropskih prestolnic je Kempinski Hotel Adriatic svoja vrata odprl leta 2009, kot prvi hrvaški luksuzni golfski in spa resort s petimi zvezdicami. Hotel je v bližini Umaga s čudovitim pogledom na hrvaško, slovensko in italijansko obalo ter na vrhove Alp. Ima 186 ekskluzivno opremljenih sob in apartmajev, dve elegantni restavraciji, tri bare, spa center na 3000 kvadratnih metrih, telovadnico, otroški Kempi Klub, plažo, različne konferenčne vsebine in ločen konferenčni center tik ob obali. Ta hotel deluje v sklopu Skipper Resorta, ki obsega luksuzne vile in apartmaje ter tudi Golf klub Adriatic – prvo istrsko tekmovalno igrišče za golf z 18 luknjami.

Golf - Kempinski Hotel Adriatic FOTO: MK Group
Golf - Kempinski Hotel Adriatic FOTO: MK Group

Terasa Kempinski Hotel Adriatic FOTO: MK Group
Terasa Kempinski Hotel Adriatic FOTO: MK Group

Vip plaža - Kempinski Hotel Adriatic FOTO: MK Group
Vip plaža - Kempinski Hotel Adriatic FOTO: MK Group