Odstopa še prvi nadzornik HSE

Tudi Milan Perović, enako kot generalni direktor Matjaž Marovt, odhaja iz osebnih razlogov.
Fotografija: Holding Slovenske elektrarne pretresajo odstopi, zdaj še prvega nadzornika.  FOTO: Blaž Samec/Delo
Odpri galerijo
Holding Slovenske elektrarne pretresajo odstopi, zdaj še prvega nadzornika.  FOTO: Blaž Samec/Delo

Ljubljana - Medtem, ko v Holdingu Slovenske elektrarne (HSE), večji od dveh domačih elektroenergetskih skupin, ki zaposluje več kot tri tisoč ljudi, še iščejo novega generalnega direktorja, prav tako pa direktorja Teša, se je zdaj na seznam postavil še položaj prvega nadzornika.

Mesec in pol po tem, ko je z vodilnega položaja odstopil Matjaž Marovt, je enako storil tudi Milan Perović, dosedanji predsednik nadzornega sveta. Kot je povedal za Delo, ga k temu ni pozval nihče, niti SDH, kar namigujejo nekateri mediji, gre za osebne razloge. Enake razloge je konec januarja v svoji odstopni izjavi navedel tudi Marovt, ki na položaju generalnega direktorja ostaja do konca aprila.

Matjaž Marovt je odstopil pred poldrugim mesecem, naslednika še nima. FOTO: Roman Šipić/Delo
Matjaž Marovt je odstopil pred poldrugim mesecem, naslednika še nima. FOTO: Roman Šipić/Delo


Perović je dodal, da je treba priložnost dati komu drugemu, saj se je v njegovem mandatu preprosto zgodilo preveč odstopov. Za to se ne čuti kriv, vendar verjame, da je čas, da se sicer dobra družba, ki ji je v zadnjem času uspelo urediti poslovanje, tudi kadrovsko uredi in utrdi. Poleg tega tudi sam išče nove poslovne izzive.


Kroži več imen


V zadnjih dneh se sicer v kadrovskih kombinacijah okrog vodenja HSE, ki ima v lasti Termoelektrarno Šoštanj (TEŠ), Premogovnik Velenje, Dravske in Soške elektrarne, omenjajo številna imena iz krogov energetike in državnega gospodarstva, piše Siol. Eno od njih naj bi bil Boštjan Napast, predsednik uprave Geoplina, ki že dlje časa ni v najboljših odnosih s Tomažem Berločnikom, prvim možem Petrola, največjega lastnika Geoplina.

Boštjan Napast ob podpisu dogovora za dobavo ruskega plina. FOTO: Tomi Lombar/Delo
Boštjan Napast ob podpisu dogovora za dobavo ruskega plina. FOTO: Tomi Lombar/Delo

 

Napasta, člana uprave Petrola v času prve vlade Janeza Janše, so še lani omenjali kot enega od mogočih kandidatov za vodenje Slovenske industrije jekla. Njen lastnik, ruski poslovnež Andrej Zubicki iz jeklarsko-metalurške skupine Koks, ga je imenoval v nadzorni svet tega poslovnega sistema. Pri kadrovskih bitkah za HSE ne gre pozabiti, da je Napast vrsto let v upravi Geoplina sedel skupaj z Alojzem Stano, novim državnim sekretarjem na ministrstvu za finance, ki je zdaj namesto Metoda Dragonje pristojen za državno premoženje.

Preostala imena, ki krožijo v javnosti, so nekdanji direktor Slovenske odškodninske družbe (Sod) Tomaž Kuntarič, ki velja za kader SD, Karlo Peršolja, direktor Borzena, ki ga je SMC leta 2016 izbrala za vodenje nadzornega sveta Gen Energije, dosedanji član nadzornega sveta HSE Viktor Vračar, sicer direktor trzinske družbe Thyssenkrupp dvigala.

Preberite še:

Komentarji: