Slovenec v boju za angleški nogometni klub

Klub z več kot stoletno zgodovino išče boljše lastnike že od leta 2014.
Fotografija: Marko Filej, SportyCo zbira sredstva za nakup angleškega drugoligaša. FOTO: Blaž Samec
Odpri galerijo
Marko Filej, SportyCo zbira sredstva za nakup angleškega drugoligaša. FOTO: Blaž Samec

Družba SportyCo, ki jo vodi Marko Filej, se skupaj z navijači kluba poteguje za nakup angleškega drugoligaša Hull City.

SportyCo je družba, ki uporablja tehnologijo veriženja blokov in množično financiranje za podporo športnikom pri njihovem razvoju. Med ustanovitelji so, sodeč po spletni strani družbe, večinoma Slovenci.

Po poročanju spletne strani BBC Sport poskuša konzorcij pod okriljem SportyCo zbrati 45 milijonov funtov (51 milijonov evrov). Iz sporočila britanske hiše sicer ni razvidno, ali je SportyCo tudi investitor ali le organizator.
 

Klub naprodaj od 2014


Marko Filej se je menda tudi že sestal z zdajšnjimi lastniki, družino Allam, klubu pa je bila posredovana že tudi ponudba za začetek pogajanj. Družina Allam je zelo nepriljubljena med navijači, ki so že večkrat zahtevali, da klub dobi boljše lastnike. Družina klub prodaja že od leta 2014.

Za kljub se po poročanju britanskega medija poteguje še en konzorcij, ki ga organizira nekdanji predsednik kluba Paul Duffen. Duffen je pred desetletjem popeljal klub v prvo angleško ligo, nato pa je leta 2009 zaradi slabega finančnega položaja odstopil.

Hull City tekmuje v drugi angleški ligi, a mu gre letos sila slabo. Po 12 odigranih tekmah je na zadnjem mestu z osmimi zbranimi točkami in le dvema zmagama.

Komentarji: