Teš bo vodil Viktor Vračar

Vračar bo generalni direktor, Mitja Tašler, ki je začasno vodil Teš, pa direktor.
Fotografija: Termoelektrarna Šoštanj ima novo vodstvo. FOTO: Tomi Lombar/Delo
Odpri galerijo
Termoelektrarna Šoštanj ima novo vodstvo. FOTO: Tomi Lombar/Delo

Ljubljana – Vodstvo Holdinga Slovenske elektrarne (HSE) je danes za generalnega direktorja Termoelektrarne Šoštanj (Teš) imenovalo Viktorja Vračarja, za direktorja družbe pa Mitjo Tašlerja. Oba sta bila imenovana na osnovi osebnega povabila in za mandatno obdobje štirih let. Položaja bosta prevzela v ponedeljek.
 
Viktor Vračar, ki je tudi član poslovodstva HSE (poslovni direktor), je doktor znanosti s področja poslovodenja in organizacije in diplomirani inženir elektrotehnike. Ima več kot dvajset let delovnih izkušenj, sporočajo iz HSE, od tega več kot petnajst let kot direktor različnih družb. Poslovanje Teša dobro pozna, ne le kot nekdanji član nadzornega sveta HSE, podrobneje in na operativni ravni ga je spoznal predvsem v času opravljanja funkcije poslovnega direktorja HSE, odgovornega za področje proizvodnje. Ves čas je namreč aktivno vključen v projekte, ki potekajo v Tešu ter med Tešem in njegovimi deležniki.

Viktor Vračar bo od ponedeljka vodil Teš. FOTO: HSE
Viktor Vračar bo od ponedeljka vodil Teš. FOTO: HSE

 
Mitja Tašler, ki je bil prevzel položaj začasnega direktorja Teša 1. marca letos, je po izobrazbi diplomirani inženir elektronike z več kot desetletnimi izkušnjami v energetiki, od tega več kot pet let na vodilnih in vodstvenih delovnih mestih. »V šestih mesecih od imenovanja za začasnega direktorja Teša je uspešno vodil družbo,« pravijo v HSE.

Preberite še:

Komentarji: