TV namig: Skrivnosti človeškega telesa

Zdravnika dvojčka sta se zazrla globoko v naša telesa in pojasnila presenetljive biološke procese, ki nam omogočajo rast, preživetje in učenje.
Fotografija: Skrivnosti človeškega telesa SECRETS OF THE HUMAN BODY Foto Bbc
Odpri galerijo
Skrivnosti človeškega telesa SECRETS OF THE HUMAN BODY Foto Bbc

Nedelja, 4. novembra

 

Skrivnosti človeškega telesa: TVS 1 ob 20.00 (Premiera)



Secrets of the Human Body. 1/3. VB, 2017. Dokumentarna miniserija. 55 minut.
Kdo bi bil primernejši za preiskovanje znanstvenih tem na televiziji kot brata dvojčka, ki sta oba zdravnika, so se spraševali v angleških medijih ob seriji, ki sta jo ustvarila Chris in Xand van Tulleken. Moža, ki sta skupaj obdelala že več znanstveno-zdravstvenih tem, sta se tokrat zazrla globoko v človeško telo in prikazala presenetljive biološke procese, ki nam omogočajo rast, preživetje in učenje.

V prvem delu, kjer sta se posvetila rasti, razlagata, zakaj imamo ljudje med vsemi živimi bitji na Zemlji najdaljše obdobje otroštva, razkrivata skrivnosti materinega mleka in prikažeta iskrico življenja, ki se zgodi, ko se srečata spermij in jajčece ...
Serija z vrhunsko grafiko, ki človeku dobesedno pokuka pod kožo. 

Chris je sicer sedem minut mlajši, centimeter večji in pet kilogramov lažji od brata dvojčka Xanda. Oba brata sta diplomirala iz tropske medicine. Skupaj sta ustvarila že več zdravstvenih oddaj, med drugim sta primerjala, kaj je za nas slabše: uživanje maščob ali ogljikovih hidratov ter zmerno pitje alkohola vsak dan ali opijanje enkrat na teden.

Komentarji: