TV namiga: Finale Lige prvakov in Čik

Za nogometne navdušence prihaja vrhunec lige prvakov: finale v Madridu, kjer se merita Tottenham in Liverpool. Priporočamo še lahkotno mešanico komedije, filma ceste in zgodbe o odraščanju Fatiha Akina.
Fotografija: Foto Reuters
Odpri galerijo
Foto Reuters

Sobota, 1. junija

 

Finale Lige prvakov: Pop TV ob 20.00


Tottenham : Liverpool. Prenos iz Madrida.

Po eni bolj dramatičnih sezon lige prvakov se bosta v finalu pomerila dva angleška kluba, ki sta se tja prebila po spektakularnih preobratih v svojih polfinalnih tekmah. Liverpool je doma nadomestil zaostanek treh golov za Barcelono, Tottenham pa je Ajaxu v gosteh vse tri gole zabil v drugem polčasu, zadnjega v sodnikovem podaljšku. Stavnice se nagibajo v prid Liverpoola, ki je zmagal večino medsebojnih tekem, a Tottenham bo v nasprotju s prejšnjimi tekmami lahko računal na prej poškodovanega prvega strelca Harryja Kana.

Tekma bo imela tudi slovenski pridih, saj jo bo sodil Slovenec Damir Skomina s pomočnikoma Juretom Praprotnikom in Robertom Vukanom. 

Lani je bil finale v Kijevu, kjer sta se pomerila Liverpool in Real Madrid. Slednji je zmagal s 3 proti 1. Real je letos izpadel v četrtfinalu proti Ajaxu.

Pred kratkim je nogometni svet razburil novi predlog Uefe za Ligo prvakov po 2024. V ligi bi 24 od 32 mest zasedli najboljši iz prejšnje sezone, pridružili se jim bi 4 polfinalisti Evropske lige, samo 4 mesta pa bi bila še na voljo v kvalifikacijah, kar bi zmanjšalo možnosti manjšim klubom. Letos se je npr. Ajax iz kvalifikacij prebil do polfinala.

 

Čik: TVS 2 ob 20.05

Vikendova ocena: 4 (od 5)

Foto TVS
Foto TVS


Tschick. Nemčija, 2016. Režija: Fatih Akin. Igrajo: Anand Batbileg, Tristan Göbel, Nicole Mercedes Müller. Komedija. 93 minut.

Maiku konec šolskega leta ne prinaša nič dobrega, najlepše dekle v razredu praznuje rojstni dan in on je edini od sošolcev, ki ni povabljen. Čakajo ga dolgočasne počitnice v domači vili, nenadoma pa se pred njegovim pragom pojavi novi sošolec – uporniški najstnik Čik, ruski priseljenec in izobčenec, s katerim si deli le to, da se ju vsi izogibajo. Čik ga povabi na popotovanje iz Berlina v neznano.

Komentarji: