TV namigi: Krvavo mleko, Franco Zeffirelli, Star ...

Nocoj lahko izbirate med premiero nenavadnega francoskega filma o kmetu, ki se bori za svoje krave, in portretom slavnega italijanskega režiserja. Na Fox se vrača glasbena serija Leeja Danielsa.
Fotografija: Krvavo mleko. Foto Tvs
Odpri galerijo
Krvavo mleko. Foto Tvs

Sreda, 16. januarja


Krvavo mleko: TVS 1 ob 20.05 (Premiera)

Vikendova ocena: 4 (od 5)

Petit paysan. Francija, 2017. Režija: Hubert Charuel. Igrajo: Swann Arlaud, Sara Giraudeau, Isabelle Candelier, Bouli Lanners. Drama/triler. 90 minut.
Pierre je eden tistih kmetov, ki je vsem svojim kravam dal imena in ki njihove teličke pričakuje s takim veseljem, kot bi bili njegovi lastni otroci. Mama ga večkrat opozarja, naj se vendar ozre za kakim dekletom, a Pierra zanima le ena ženska: njegova lastna sestra. Razlog za to pa ni bratska ljubezen, ampak dejstvo, da je sestra veterinarka in da se po okolici širi smrtonosni virus, ki ogrozi tudi Pierrovo čredo.

Deloma naturalistična drama, ki prikazuje, kako težko je življenje sodobnega kmeta, se v drugem delu, ko je jasno, da s Pierrovo čredo ni vse v redu, prevesi v triler, zabeljen z nekaj coenovskega humorja. 

Gre za prvenec režiserja Charuela, ki je film posnel na posestvu svojega očeta. Slednji je tudi v filmu upodobil očeta glavnega lika. Film je dobil francosko nagrado cezar za najboljši prvenec, cezarja pa sta osvojila tudi igralca v vlogah brata in sestre.
 

Franco Zeffirelli – v lastni režiji: TVS 2 ob 20.00 (Premiera)


Franco Zeffirelli. Foto TVS
Franco Zeffirelli. Foto TVS


Franco Zeffirelli: Directing From Life. VB, 2018. Režija: Chris Hunt. Portretni film.
Franco Zefirelli (rojen 12. februarja 1923) je pri 95. letih nedvomno največji še živeči operni in filmski režiser. Podpisal se je tudi pod dramatične filme Romeo in Julija, Jezus iz Nazareta, Hamlet, Večna Callas, Čaj z Mussolinijem itd. »Grozni« in »nagajivi« sogovornik gledalca v dokumentarnem filmu vodi po svojo umetnosti in po nenavadni življenjski zgodbi.
 

Star Leeja Danielsa: Fox ob 22.00 (Premiera)


Star Foto Fox
Star Foto Fox


Star. ZDA, 2018. 3. sezona. 1/12. Igrajo: Jude Demorest, Brittany O'Grady, Ryan Destiny. TV-serija.
Tri nadarjene in ambiciozne pevke si želijo novega začetka. A na poti se soočajo s številnimi preprekami glasbene industrije. Na začetku tretje sezone se Star po treh mesecih končno vrne domov. Medtem se rešita tudi usodi Alex in Simone. Razkrije pa se tudi velika skrivnost, prihaja namreč nova »zvezda«! Kdo neki je očka?

Komentarji: