TV namigi: Najin svet, Upokojeni, oboroženi, nevarni ...

Na TVS vas popoldne čaka mladinski film o vrstniškem nasilju, na Planet TV pa zvečer komedija, ki je pred kamero združila Bruca Willisa, Helen Mirren in Morgana Freemana. 
Fotografija: Najin svet U-ri-deul Foto Press
Odpri galerijo
Najin svet U-ri-deul Foto Press

Nedelja, 25. novembra


Najin svet: TV SLO 1 ob 15.05 (Premiera)

Vikendova ocena: 4 (od 5)

U-ri-deul. Južna Koreja, 2016. Režija: Ga-eun Yoon. Igrajo: Choi Soo-in, Seol Hye-in, Lee Seo-yeon. Drama. 95 minut. 
Desetletna deklica Sun v razredu nima prave prijateljice. Tik pred novim semestrom na šolo pride Jia. Obe sta veseli novega prijateljstva, ki jima je v oporo. Ko se začne pouk, pa se Jia spoprijatelji z Boro in njeno skupino deklet, v kateri Sun ni dobrodošla. Prijateljstvo je iz dneva v dan na večji preizkušnji in napetost se stopnjuje z izključevanjem, obrekovanjem, lažmi in izsiljevanjem.
V celovečernem prvencu se režiserka Ga-eun Yoon posveti vrstniškemu nasilju, zgodbo pa večinoma črpa iz lastnih izkušenj. Mestoma pretresljiv film vsekakor ni namenjen le mladim, saj tudi starejše spomni na težke trenutke iz šolskih klopi.


Upokojeni, oboroženi, nevarni: Planet TV ob 20.00

Vikendova ocena: 4 (od 5)


Red. ZDA, 2010. Režija: Robert Schwentke. Igrajo: Bruce Willis, Helen Mirren, Morgan Freeman, Karl Urban. Akcijska komedija. 111 min.
Nekdanji agent Cie Frank živi umirjeno samsko življenje, dokler se ne prikaže oborožena skupina, ki ga namerava ubiti. Ker so razkrili njegovo identiteto in ker je v nevarnosti tudi življenje dekleta, ki mu je zelo pri srcu, Frank skliče svojo nekdanjo ekipo agentov.


ŠPORT


Slalom (Ž): TV SLO 2 ob 15.55 in 18.55

Prenos iz Killingtona.


Smučarski skoki (M): TV SLO 2 ob 16.55

Prenos iz Ruke.


Superveleslalom (M): TV SLO 2 ob 19.55

Prenos iz Lake Louise. 

Komentarji: