Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet so ljudje

Abba nad Londonom

Počasna vrnitev švedske superskupine
Björn Ulvaeus, najbolj dejaven član nekdanje švedske skupine Abba Foto Reuters
Björn Ulvaeus, najbolj dejaven član nekdanje švedske skupine Abba Foto Reuters
A.Ž.
3. 9. 2019 | 18:00
1:55
Napovedi, da bo legendarna glasbena skupina Abba kmalu izdala novi popevki, so stare več kot leto dni. Med čakanjem na vrnitev skupine, ki se je razšla leta 1982, se London pripravlja na spektakel, ki bo postavljen v Areni 02. Vstopnice za nocojšnjo premiero muzikala Mamma Mia – The Party so bile včeraj na prodaj za dobrih 200 britanskih funtov (približno 220 evrov), prizorišče v areni bo spominjalo na grško taverno.

Glavni motor londonskega projekta je Björn Ulvaeus, kitarist in avtor skladb skupine Abba. Hkrati je – star je 74 let – tudi glavni govornik švedske glasbene atrakcije. Björn je že lani napovedal, da bo predstavitvi novih pesmi sledila turneja. Vendar na odru ne bodo stali originalni člani skupine, pač pa njihovi hologrami, abbatarji. Pri pripravi abbatarjev se očitno reči zapletajo. Kvartet si želi, da bi bila novotarija čim bolj popolna.

Novi popevki bosta torej na sporedu, ko bodo inženirji abbatarje spremenili v dovolj avtentične like. Mamma Mia bo v Areni O2 na sporedu do sredine februarja 2020. Tudi vstopnice za februarske predstave so drage kot žafran. Najcenejše bodo na voljo za 150 funtov.

Ob Björnu Ulvaeusu so Abbo sestavljali še Anni-Frid Lyngstad (Frida), Agnetha Fältskog in Benny Andersson. Ulvaeus je bil do leta 1980 poročen z Agnetho Fältskog, Frida pa do leta 1981 z Bennyjem Anderssonom. Ulvaeus je zagotovil, da celotna ekipa Abbe danes kljub preteklim razvezam odlično sodeluje.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine