Licitacija za večerjo z znanimi Slovenci se začenja

Ponudbe bodo zbirali do 19. novembra, slavnostni dogodek bo v restavraciji JB, predvidoma 29. novembra. Izklicne cene: sto evrov.
Fotografija: Kombi ljubljanskega društva invalidov opravi na leto tudi po 90.000 kilometrov. Foto društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine
Odpri galerijo
Kombi ljubljanskega društva invalidov opravi na leto tudi po 90.000 kilometrov. Foto društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine

Na facebook strani društva paraplegikov ljubljanske pokrajine se je začela licitacija, s katero se lahko sodelujoči potegujejo za večerjo z znanimi Slovenci: televizijskimi voditelji Petrom Polesom, Taro Zupančič in Špelo Močnik, nekdanjim alpskim smučarjem Renejem Mlekužem, plesalko in koreografinjo Gordano Gradošek Whiddon, pevcem Matevžem Šaleharjem, raperjem 6 Pack Čukurjem in košarkarjem Sanijem Bečirovićem.
 

Nepogrešljiv pomočnik


Akcijo pripravljajo ob letošnji 40. letnici društva, ki združuje osebe z okvaro hrbtenjače, para- in tetraplegike iz 38 občin, z zbranim denarjem pa bi radi financirali nakup kombija. »Zdaj se vozimo s kombijem, ki ob vsakem vžigu spusti velik črn oblak dima. Nikoli ne vemo, ali bomo prišli na cilj,« je slikovito opisala predstavnica društva Nina Wabra Jakič.

Ker je prevoz, ki ga zagotavljajo v društvu, za marsikaterega člana edina možnost, da gre v šolo, službo, na rehabilitacijo, k zdravniku ali po vsakodnevnih opravkih, je kombi zanje nepogrešljiv. Z njim prevozijo tudi po 90.000 kilometrov na leto. »Uporabnikom, ki so večinoma v finančno slabi situaciji in ki zaradi težke gibalne oviranosti skoraj nimajo drugih možnosti za prevoze, izboljšuje kakovost življenja ter jim predstavlja vez z bolj običajnim, manj izoliranim in zato aktivnejšim življenjem,« so še poudarili v društvu, ki s svojimi posebnimi socialnimi programi pomaga okoli 300 članom.
 

Ponudbe se višajo po petdeset evrov


Izklicna cena za večerje z znanimi Slovenci je sto evrov, ponudbe višajo po 50 evrov, je opisala Nina Wabra Jakić in sodelujoče pozvala k resnosti pri oddajanju ponudb. Licitacija bo trajala do 19. novembra, večerja pa bo v JB restavraciji, predvidoma 29. novembra.

Kdor si želi večerjati s Petrom Polesom, se lahko za to poteguje na facebok strani društva invalidov ljubljanske pokrajine. Foto Katja Kodba
Kdor si želi večerjati s Petrom Polesom, se lahko za to poteguje na facebok strani društva invalidov ljubljanske pokrajine. Foto Katja Kodba


Društvu je mogoče pomagati tudi prek SMS-sporočil, in sicer po številki 1919 s ključno besedo KOMBI5. S tem bodo sodelujoči darovali po pet evrov za nakup novega kombija. Prispevke je mogoče nakazati še na TRR SI56 6100 0001 8731 144, sklic 2018.

Komentarji: