Našli lastnika skrivnostnih čevljev in očal

Komentar predstavnika PU Kranj: »Če ste obutvi nekaj zamerili, to niso mesta, kamor se jo odlaga«
Fotografija: Čevlji in očala, ki jih je moški pustil na razgledni ploščadi na Pungertu v Kranju. FOTO: PU Kranj 
Odpri galerijo
Čevlji in očala, ki jih je moški pustil na razgledni ploščadi na Pungertu v Kranju. FOTO: PU Kranj 

Kranjski policisti so v zadnjih dneh opravili iskalni akciji, o katerih se je izkazalo, da sta bili povsem nepotrebni. Vse skupaj se je začelo, ko so dobili prijavo občana, ki je na razgledni ploščadi na Pungertu v Kranju našel čevlje in očala. Ker je seveda obstajala možnost, da so predmeti povezani z morebitno pogrešano osebo, so se v akcijo vključili še gasilci in potapljači, skupaj pa so pregledali teren in sotočje do zapornic na Savi.

Zdaj so lastnika očal le našli, z njim pa je vse v redu. Moški je policistom povedal, da je predmete tam pustil iz osebnih razlogov. Policisti sicer v njegovem ravnanju niso ugotovili znakov kaznivega dejanja, a je vse skupaj vsaj neprimerno. In to zato, ker so okoliščine glede na lokacijo vzbujale sum, da je nekaj narobe, pravi predstavnik PU Kranj Bojan Kos. »To se je posledično odrazilo v dveh iskalnih akcijah. Prosimo, ne počnite tega. Če ste obutvi nekaj zamerili, to niso mesta, kamor se jo odlaga,« dodaja.
 
Postopek je zdaj zaključen, predmeti vrnjeni, vsi pristojni pa si želijo čim manj takih in podobnih okoliščin ter intervencij, ki bi povsem po nepotrebnem zahtevale nujna posredovanja.
 

Komentarji: