Našli prvi demoposnetek Davida Bowieja

Za 55 let star posnetek kultnega glasbenika pričakujejo 11.000 evrov.
Fotografija: Foto: Leonhard Foeger, Reuters Pictures
Odpri galerijo
Foto: Leonhard Foeger, Reuters Pictures

London – V stari košarici za kruh je David Hadfield, nekdanji bobnar in menedžer prve Bowiejeve skupine The Konrads, našel prvi demoposnetek preminule glasbene ikone. Kultni glasbenik se je takrat imenoval še David Robert Jones, na 55 let starem posnetku pa kot vodilni vokalist prepeva pesem Never Dreamed.

»To je edini demoposnetek, na katerem je bil David vodilni vokal. Založba Decca nas je sicer sprva zavrnila, ko pa so nas pozneje tega leta povabili na avdicijo, je vodilni vokal pel Roger Ferris, David pa spremljevalnega,« je pojasnil Hadfield. Bowie je bil tedaj star le 16 let, v skupini pa je igral saksofon. Hadfield je trak s posnetkom odkril na svojem domu med selitvijo, poleg tega pa je odkril tudi drugo gradivo, kot so obrazci, fotografije, pisma, risbe in računi.



Avkcijska hiša Omega Auctions v britanskem mestu Newton-le-Willows pričakuje, da bodo na septembrski dražbi za posnetek iztržili dobrih 11.000 evrov.

Bowie, ki se je v zgodovino glasbe zapisal kot človek tisočerih obrazov, je umrl 10. januarja, dva dni po 69. rojstnem dnevu.



 

Preberite še:

Komentarji: