Predstavitvena informacija

Nova raven zdravljenja: v ospredje prihaja biološko zobozdravstvo

Ko se združita sodoben pristop in celostni način zdravljenja telesa, smo v dobrih rokah. To je tudi glavno vodilo biološkega zobozdravstva.
Fotografija: Biološko zobozdravstvo predstavlja harmonijo med napredno dentalno medicino in sodobnimi principi zdravljenja. FOTO: Depositphotos
Odpri galerijo
Biološko zobozdravstvo predstavlja harmonijo med napredno dentalno medicino in sodobnimi principi zdravljenja. FOTO: Depositphotos

Celostno zdravljenje pomeni poglobljeno iskanje vzrokov za težave, razumevanje delovanja telesa in njegovih procesov ter upoštevanje dobre preventivne prakse. Ko zdravimo in pregledujemo en del telesa, moramo torej upoštevati celotno telo. To še posebej velja pri zdravljenju ustne votline, ki ne vpliva le na naš nasmeh, ampak tudi na splošno zdravje in dobro počutje. To je tudi glavni cilj tako imenovanega biološkega zobozdravstva, ki ga uspešno izvajajo v zobozdravstvenem Centru Hočevar.

Biološko zobozdravstvo: sodobna pot do celostnega zdravljenja

V tem natrpanem in hitrem vsakdanu se prepogosto premalo zavedamo, v kakšnem stanju je naše telo. Ste se kdaj ustavili za trenutek in se vprašali, kako ste? Ste brez energije? Se bolečine na določenih predelih telesa ponavljajo in se jih sploh ne zavedate več? Čutite celo, da vas telo ne uboga več? Čas je, da prisluhnete različnim simptomom in s pomočjo strokovnjaka poiščete tudi povezavo med njimi. Kar je najpomembnejše: dobra dnevna rutina, ki temelji na uravnoteženem življenjskem slogu, je tudi prava odskočna deska za dobro počutje.

Procesi, ki se odvijajo v ustih, se odražajo v celem telesu. FOTO: Center Hočevar
Procesi, ki se odvijajo v ustih, se odražajo v celem telesu. FOTO: Center Hočevar

Prav takšno razumevanje telesa je temelj, na katerem deluje biološko zobozdravstvo. To je namreč nova raven zdravljenja, ki združuje sodoben pristop s celostnim razumevanjem telesa. Pri obravnavi pacienta se osredotoča na splošno zdravstveno stanje telesa, pri čemer se zaveda, da ustna votlina ni ločena entiteta, temveč del celote. Namesto osredotočanja le na zdravljenje simptomov zobozdravniki iščejo vzroke težav in si prizadevajo za celostno dobro počutje pacienta.

Biološki zobozdravstveni pristop pacienta aktivno obravnava v različnih fazah, velik poudarek dajo tudi preventivi, ki ne vključuje le osnovnega čiščenja in običajnih zobozdravstvenih postopkov, temveč tudi spodbujanje zdravih življenjskih navad, ki prispevajo k zdravju ustne votline in celotnega telesa. Gre za manj invaziven pristop, saj uporablja biokompatibilne materiale in se izogiba uporabi potencialno škodljivih snovi, kot je amalgam, ki vsebuje živo srebro.  

Danes si biološko zobozdravstvo počasi že utira pot tudi na klasične univerze. Na Fakulteti dentalne medicine v Zagrebu na primer, kjer se študenti že učijo o biološkem zobozdravstvu.

Biološki zobozdravstveni pristop spodbuja zdrav življenjski slog. FOTO: Depositphotos
Biološki zobozdravstveni pristop spodbuja zdrav življenjski slog. FOTO: Depositphotos

Spoznajte biološko zobozdravstvo v živo

Aprila lahko vse prednosti biološkega zobozdravstva spoznate v živo, in sicer na prireditvi CH BEYOND SMILE 2024, kjer boste lahko iz ust strokovnjakov s tega področja slišali, kako lahko biološko zobozdravstvo izboljša kakovost vašega življenja, kako lahko poveča življenjsko energijo in podpre vaše celostno zdravje.

CH BEYOND SMILE 2024 bo 10. aprila od 16. ure naprej v Klubu Cankarjevega doma, povezovala ga bo Zvezdana Mlakar.

Dogodek je priložnost za spoznavanje in razpravo o moči biološkega zobozdravstva in je primeren za vse, ki iščete celostne pristope na poti do vitalne dolgoživosti.

Spoznajte biološko zobozdravstvo v živo in sicer na dogodku CH Beyond Smile 2024, ki bo 10. 4. 2024 ob 16. uri v Cankarjevem domu, Ljubljana. FOTO: Center Hočevar
Spoznajte biološko zobozdravstvo v živo in sicer na dogodku CH Beyond Smile 2024, ki bo 10. 4. 2024 ob 16. uri v Cankarjevem domu, Ljubljana. FOTO: Center Hočevar

FOTO: Center Hočevar
FOTO: Center Hočevar

Gregor Hočevar, dr. dent. med., M.Sc., bo na dogodku v prvem sklopu predstavil principe biološkega zobozdravstva. V drugem delu predavanja pa se bo dotaknil pomena zdrave, razbremenjene ustne votline kot enega izmed sedmih stebrov splošnega telesnega zdravja.

Valentina Hočevar, psihosomatska terapevtka, pa bo razložila, kako nas slaba izkušnja pri zobozdravniku lahko zaznamuje in kako to presežemo.

Na prireditvi bo obilo časa še za druženje s terapevti in osebjem Centra Hočevar za vprašanja in demonstracije. Tako boste pridobili orodja za bolj zdravo, kakovostno življenje in za popoln izkoristek svojega biološkega potenciala.


Naročnik oglasne vsebine je Center Hočevar