Na ljubljanskih Fužinah je zagorelo kar sedem avtomobilov

Policisti so včeraj še iskali vzrok požara, ki je v Fužinah zajel več avtomobilov.
Fotografija: Preiskovalci so bili na delu. FOTO: Marko Feist/Delo
Odpri galerijo
Preiskovalci so bili na delu. FOTO: Marko Feist/Delo

Včeraj ponoči je zagorelo na ljubljanskih Fužinah, požar je povzročil veliko škode, saj je ogenj uničil več vozil. Policisti, ki so opravili ogled, pa so se včeraj še ubadali z iskanjem vzroka požara.

Prebivalce Rusjanovega trga so sirene gasilskih vozil zbudile malo pred eno ponoči. »Ob 0.49 je na Rusjanovem trgu v Ljubljani, na parkirišču pred stanovanjskim blokom, zagorelo osebno vozilo. Ogenj se je hitro razširil na šest osebnih vozil, ki so bila parkirana v bližini. Požar, ki je uničil štiri in poškodoval tri vozila, so pogasili gasilci GB Ljubljana in PGD Bizovik,« je poročal republiški center za obveščanje.

Zagorelo je na Rusjanovem trgu. FOTO: Marko Feist/Delo
Zagorelo je na Rusjanovem trgu. FOTO: Marko Feist/Delo


Več so pojasnili na policijski upravi Ljubljana. »Danes ponoči smo bili obveščeni, da je na enem izmed parkirišč na območju Most zagorelo vozilo audi A4. Požar se je razširil še na sosednja vozila, poškodovanih jih je bilo skupno sedem. Posredovali so gasilci, ki so ogenj pogasili, policisti pa so zavarovali kraj dogodka,« je zjutraj poročal Tomaž Tomaževic, tiskovni predstavnik policijske uprave Ljubljana. Po njegovih besedah na srečo v dogodku nihče ni bil poškodovan. »Vzrok požara še ni znan. Policisti opravljajo ogled in zbirajo obvestila. O vseh ugotovljenih okoliščinah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo,« je še pojasnil tiskovni predstavnik ljubljanskih policistov. Ju. P.

Preberite še: