Na štajerski avtocesti kar štiri nesreče, na primorski dolg zastoj

V prometni nesreči, ko so trčili priklopnik in tri osebna vozila, so s priklopnika padle vreče naribanih jabolk, kar je podaljšalo odstranjevanje posledic prometne nesreče. Dolgi zastoji so tudi na primorski avtocesti.
Fotografija: Zastoj pred Brezovico. FOTO: Promet.si
Odpri galerijo
Zastoj pred Brezovico. FOTO: Promet.si

Žalec - Štajerska avtocesta je bila zaradi prometne nesreče med priključkoma Žalec in Šempeter proti Ljubljani več ur zaprta. Posledično je nastal kar 13 kilometrov dolg zastoj. Promet so preusmerili na vzporedne ceste, a tudi tam je šlo le po polžje. Okoli osme ure so promet na avtocesti vendarle sprostili. 

V nesreči, ki se je zgodila okoli 4. ure, so bila udeležena tri osebna vozila, voznik enega izmed njih pa je trčil v osebno vozilo z lahkih priklopnikom, so sporočili s Policijske uprave Celje.

Vozilo povzročitelja je obstalo na prehitevalnem pasu, vanj je trčil še voznik tretjega udeleženega osebnega vozila. V trčenju sta se lažje poškodovali dve osebi, ki so ju z reševalnim vozilom odpeljali v celjsko bolnišnico. V trčenju so z lahkega priklopnika padle vreče naribanih jabolk, kar je še podaljšalo odstranjevanje posledic prometne nesreče, so sporočili s policije. 

Okoli 7. ure so celjski policisti na avtocesti med izvozoma Celje center in počivališčem Lopata obravnavali še eno prometno nesrečo, v kateri je voznik tovornega vozila trčil v tovorno vozilo, ki je zaradi prejšnje nesreče stalo v koloni. Eden od voznikov se je v trčenju lažje poškodoval.

Uro kasneje pa so policisti na avtocesti v bližini izvoza Celje vzhod obravnavali tretjo prometno nesrečo. Trčili sta avtobus in kombinirano vozilo. Voznik avtobusa je peljal po odstavnem pasu, ker je nameraval zapustiti avtocesto na izvozu Celje vzhod, v tistem trenutku je z voznega pasu med dvema ustavljenima tovornima voziloma, na odstavni pas zapeljal voznik kombiniranega vozila, ki je prav tako nameraval zapustiti avtocesto in je zaprl pot vozniku avtobusa. V trčenju se je poškodovala ena potnica.

Nekaj čez 9. uro pa se je četrta prometna nesreča zgodila na avtocesti med Šentrupertom in Vranskim. Zaradi prekratke varnostne razdalje je prišlo do naletnega trčenja treh vozil. Nihče od udeleženih ni poškodovan. Vozila so umaknili na odstavni pas, tako je promet potekal po voznem in prehitevalnem pasu.
 

Zastoji so bili na primorski avtocesti 


Zaradi del so daljši zastoji na zahodni obvoznici in naprej proti primorski avtocesti pred Brezovico proti Kopru. Zastoj sega do Podutika. Zastoj je tudi na vzporedni cesti.

Aktualne razmere na cestah lahko spremljate TUKAJ