Preiskovalni sodnik osumljenki, ženi zabodenega partnerja, odredil pripor

Kriminalisti so ugotovili, da je 47-letna osumljenka med prepirom v kuhinji stanovanjske hiše v predel prsnega koša zabodla svojega 48-letnega moža.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Aleš Andlovič
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Aleš Andlovič

V petek so s policije sporočali, da je bil v okolici Rač moški poškodovan z nožem. Na kraj dogodka je bila takrat takoj napotena patrulja iz Policijske postaje Rače, ki je na tleh hodnika v 1. nadstropju stanovanjske hiše našla poškodovanega 48-letnega moškega, ki ni kazal znakov življenja. Kmalu zatem je na kraj prispel tudi zdravnik z ekipo nujne medicinske, a kljub vsem poskusom oživljanja moškemu niso več mogli pomagati.

V dosedanji kriminalistični preiskavi in z ogledom kraja kaznivega dejanja so kriminalisti ugotovili, da je 47-letna osumljenka tistega dne okoli 14.45 med prepirom v kuhinji stanovanjske hiše v predel prsnega koša zabodla svojega 48-letnega moža. Ta je ob tem dobil tako hude telesne poškodbe, da je na kraju dejanja umrl. Predmet s katerim je osumljenka storila kaznivo dejanje so kriminalisti našli na kraju dejanja.

Kriminalisti so ugotovili, da policija v preteklosti v njuni zakonski skupnosti ni posredovala.

Osumljenki so policisti, zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja uboja odvzeli prostost in so jo včeraj s kazensko ovadbo privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku mariborskega okrožnega sodišča. Ta je po zaslišanju, ki je trajalo pozno v noč, zoper njo odredil pripor.

Za kaznivo dejanje uboja po 115. členu Kazenskega zakonika (KZ-1) je predpisana kazen zapora od petih do petnajstih let, so sporočil iz mariborske policijske uprave.