Spaceyja preiskuje tudi britanski Scotland Yard

Padli hollywoodski zvezdnik se sooča s šestimi obtožbami za spolne napade v Veliki Britaniji.
Fotografija: Peiskovalci z Scotland Yarda so že maja odpotovali v ZDA, kjer so Kevina Spaceyja zaslišali v zvezi s šestimi domnevnimi spolnimi napadi na različne moške. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Peiskovalci z Scotland Yarda so že maja odpotovali v ZDA, kjer so Kevina Spaceyja zaslišali v zvezi s šestimi domnevnimi spolnimi napadi na različne moške. FOTO: Reuters

Dan zatem, ko je mednarodni tisk poročal, da civilna odškodninska tožba proti oskarjevcu Kevinu Spaceyju, obtoženemu domnevnega spolnega napada oziroma otipavanja genitalij mladeniča v baru na otoku Nantucket v Massachusettsu leta 2016, ni več aktualna, so mediji objavili preiskavo novih obtožb. Tokrat britanskih.

Kot navaja Variety, so preiskovalci z Scotland Yarda že maja odpotovali v ZDA, kjer so igralca zaslišali v zvezi s šestimi domnevnimi spolnimi napadi na različne moške, ki naj bi se zgodili med letoma 1996 in 2013. Igralec se pogovoru s policisti ni upiral in je sodeloval, a novica o tem dolgo ni prišla v medije. Tudi do morbitne aretacije tedaj ni prišlo.



»Maja leta 2019 so policisti Met’s Complex Case Team opravili pogovor z moškim, ki ni bil aretiran, preiskava še poteka,« so bili policisti skopi pri odgovoru na vprašanje Varietyja. Identitete osumljenca niso potrdili.

Spacey je bil sicer v Londonu med drugim med letoma 2004 in 2015 umetniški direktor gledališča The Old Vic in zgolj v tem gledališču je 20 ljudi izjavilo, da so imeli z igralcem incidente zaradi njegovega neprimernega obnašanja.