Turek po avtomobilskem pregonu zbežal v gozd

Slovenski in italijanski policisti s skupnimi močmi prijeli dva turška državljana brez dokumentov.
Fotografija: Enega potnika sta policista izsledila v gozdu.
Odpri galerijo
Enega potnika sta policista izsledila v gozdu.

Koper – Slovenski in italijanski varnostni organi so navsezgodaj zjutraj prijeli enega od dveh voznikov, ki sta bežala pred slovensko policijo. Drugega še iščejo.

Policista sta jima zaradi sumov, da prevažata ilegalne migrante, začela slediti ob peti uri zjutraj. Zaznala sta ju v naselju Lokev ter postala pozorna, ker sta vozili znamke Mercedes Benz imeli nameščene začasne nemške registrske tablice.

Poskušala sta ju ustaviti s prižigom modrih luči in kratkimi zvočnimi signali, voznika pa sta samo pospešila in nadaljevala vožnjo proti sosednji Italiji. »Eden od njiju je celo začel z vožnjo po celotnem vozišču preprečevati, da bi ga policista prehitela in ustavila,« je sporočila Anita Leskovec, predstavnica za odnose z javnostjo.

Pred policisti so po do zdaj znanih podatkih bežali Albanec in dva Turka. FOTO: PU Koper
Pred policisti so po do zdaj znanih podatkih bežali Albanec in dva Turka. FOTO: PU Koper


Ker sta policista sklepala, da bosta bežeča voznika mejo s sosednjo državo prečkala na nekdanjem mejnem prehodu Lipica, sta za čezmejno sodelovanje zaprosila operativno-komunikacijski center. Tudi na drugi strani meje sta vozili nadaljevali vožnjo z nezmanjšano hitrostjo, zato sta ju policista po približno treh kilometrih zaradi zelo velike hitrosti bežečega vozila izgubila z vidnega polja.

Ko pa sta z ravnega dela vozišča pripeljala v oster levi ovinek, sta na vozišču opazila plastične dele. V ostrem desnem ovinku se je vozilo ustavilo zunaj vozišča. V bližnji gozd so iz zadnjega dela pobegnile osebe, medtem ko sta voznik in sopotnik ostala na prednjem sedežu. Policista sta ju pridržala do prihoda italijanskih varnostnih organov, zatem sta, skupaj s tujimi kolegi, v gozdu izsledila še eno osebo.

Ugotovili so, da je voznik osebnega avtomobila 25-letni državljan Albanije. Njegov sopotnik in v gozdu prijeti potnik sta bila turška državljana, ki pri sebi nista imela osebnih dokumentov. Osumljence je prevzela Italijanska policija, ki zdaj zbira informacije.