Sumljiv predmet ni bil nevaren, mejni prehod spet odprt

Sumljiv predmet je bil v resnici uglaševalec klavirja, njegov lastnik, ruski glasbenik, pa se je o dogodku razpisal na facebooku. 
Fotografija: Na delu so intervencijske ekipe, zato več informacij zaenkrat ne morejo posredovali. FOTO: Promet.si
Odpri galerijo
Na delu so intervencijske ekipe, zato več informacij zaenkrat ne morejo posredovali. FOTO: Promet.si

Mejni prehod Obrežje je bil zaradi varnostnega dogodka zaprt za ves promet v obe smeri, sedaj pa je spet odprt.

Ob 08:30 se je na mejni prehod Obrežje pripeljal avtobus s 45 potniki. V postopku mejne kontrole je policist odredil temeljito mejno kontrolo, ki je zajemala tudi pregled prtljage z rentgenom. Pri pregledu so v enem od potovalnih kovčkov zaznali elektronsko napravo z napajanjem, ki je po svojih značilnostih in obliki vzbujala sum, da gre za eksplozivno napravo z mehanizmom za vžig. Rentgenski posnetek so takoj poslali v presojo, kjer so potrdili, da gre za sumljiv predmet. Sum se je kasneje izkazal za neupravičenega. 



32-letnemu potniku iz Rusije so odvzeli prostost ter sprožili predpisane postopke za zavarovanje potnikov avtobusa, potnikov na mejnem prehodu ter uslužbencev policije in finančne uprave, ki so se takrat nahajali na mejnem prehodu.

Ruski državljan Andrey Gugnin, glasbenik in lastnik »spornega« predmeta, je današnji dogodek komentiral na svojem facebook profilu. Med drugim je zapisal, da so ga policisti vklenjenega in brez pojasnil zadrževali dve uri. Njegovo dekle, ki se je po pomoč obrnila na ruski konzulat v Ljubljani, so zasliševali ločeno. Ko se je izkazalo, da sprva sumljivi predmet v Gugninovi prtljagi ni nevaren, so mu prijazno pokazali rentgensko sliko in mu pojasnili, da je podobne oblike kot eksplozivna naprava z mehanizmom za vžig, je še zapisal na družbenem omrežju, kjer je kolege glasbenike posvaril, naj tovrstne pripomočke vselej nosijo v ročni prtljagi. 
 

Šlo je za uglaševalec klavirja


Sumljiv predmet so nekaj pred enajsto uro pregledali strokovnjaki bombni tehniki specialne enote policije, a so ugotovili, da predmet ni nevaren – šlo je za uglaševalec klavirja.