Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Ledeni možje prinašajo hladno fronto, portal Neurje.si napoveduje sneg

Najvišje današnje temperature so bile od 15 do 23 stopinj Celzija, jutri pa, z izjemo Primorske, le od 6 do 11 stopinj.
Ljudski rek »Če Pankraca sonce peče, sladko vince v klet priteče« letošnjega 12. maja ne bo aktualen.​ FOTO: Tadej Regent/Delo
Ljudski rek »Če Pankraca sonce peče, sladko vince v klet priteče« letošnjega 12. maja ne bo aktualen.​ FOTO: Tadej Regent/Delo
V. U.
11. 5. 2020 | 08:02
11. 5. 2020 | 19:47
2:55
Dnevi med 12. in 14. majem na koledarju pripadajo dobrim starim majskim znancem, ledenim možem Pankraciju, Servaciju in Bonifaciju. Sledi jim Zofka. Vse radi povezujemo z mrazom in padavinami, pripisujemo jim krivdo za mokro in mrzlo majsko vreme, tudi za možne prodore polarne zračne mase.

Sodeč po Arsu in napovedi za prihodnje dni bodo ti možje letos le zavihali rokave. Mokro bo, izrazito ledeno pa kljub opazni ohladitvi ne. Že danes je na zahodu deževalo, nekaj sonca je vztrajalo le na vzhodu države. Znova je bilo vetrovno, hladen polarni zrak pa bo že ponoči dosegel tudi območje Alp.


 

Sonce le še na vzhodu države


Od zahoda se je danes pooblačilo. Dopoldne so se v zahodni polovici Slovenije začele pojavljati padavine, deloma plohe, ki so sredi dneva in popoldne občasno segle tudi nad osrednje kraje. Na vzhodu so bila tudi sončna obdobja. Pihal je okrepljen jugozahodni veter, ob morju jugo. Najvišje dnevne temperature so bile od 15 do 23 stopinj Celzija.

FOTO: Uroš Hočevar/Delo
FOTO: Uroš Hočevar/Delo

 

Jutri oblačno, deževno in hladneje


Ponoči se bo dež na zahodu okrepil in do jutra zajel vso Slovenijo. Jutranje temperature bodo od 9 do 16 stopinj Celzija.

Jutri bo oblačno in deževno, le na severovzhodu bo popoldne že večinoma brez padavin. Zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem burja. Popoldanske temperature bodo od 6 do 11, na Goriškem in ob morju od 15 do 19 stopinj Celzija. 

Portal neurje.si napoveduje tudi sneženje. Zapisali so, da se bo meja sneženja v delu severne in vzhodne Slovenije, predvsem na območju Kamniško-Savinjskih Alp, Karavank in Pohorja, čez dan spustila pod tisoč metrov nadmorske višine. Precej višja pa bo nad Julijskimi Alpami in zahodno ter južno Slovenijo.



V sredo in četrtek bo pretežno oblačno, občasno bo ponekod rahlo deževalo.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine