NSi zaradi domnevnih vplivov Goloba na policijo zahteva sklic seje Knovsa

V stranki po slišanem na seji ocenjujejo, da je šlo za jasen politični vpliv predsednika vlade na kadrovanje v slovenski policiji.
Fotografija: Golob si je po oceni poslanke NSi Vide Čadonič Špelič zamislil delo policije v vlogi izpolnjevanja njegovih želja, in ne delovanja v skladu z zakonom. To bi lahko imelo zelo velik vpliv na nacionalno varnost, je dodala. FOTO: Jure Eržen/Delo
Odpri galerijo
Golob si je po oceni poslanke NSi Vide Čadonič Špelič zamislil delo policije v vlogi izpolnjevanja njegovih želja, in ne delovanja v skladu z zakonom. To bi lahko imelo zelo velik vpliv na nacionalno varnost, je dodala. FOTO: Jure Eržen/Delo

V stranki NSi ocenjujejo, da je šlo za jasen politični vpliv premierja Roberta Goloba na kadrovanje v policiji, zato bodo zahtevali sklic seje komisije DZ za nadzor obveščevalnih služb (Knovs).

Poslanka NSi Vida Čadonič Špelič je v izjavi za medije dejala, da je bila nad pričanjem nekdanje notranje ministrice Tatjane Bobnar pred parlamentarno preiskovalno komisijo neverjetno presenečena.

Meni, da sta bila tako Bobnarjeva kot nekdanji v. d. generalnega direktorja policije Boštjan Lindav, ki sta v ponedeljek pričala pred preiskovalno komisijo DZ, ki preiskuje nedopustno politično vmešavanje v delo policije in drugih pristojnih državnih organov, tarči groženj.

»Vsaj za zdaj v NSi ocenjujemo, da je šlo za jasen politični vpliv predsednika vlade na kadrovanje v slovenski policiji,« je dejala.

Golob si je po njeni oceni zamislil delo policije v vlogi izpolnjevanja njegovih želja, in ne delovanja v skladu z zakonom. To bi lahko imelo zelo velik vpliv na nacionalno varnost, je dodala. 

Preberite še:

Komentarji: