Poletje se izteka: med deževnim koncem tedna možni močnejši nalivi

Sinoči zaradi neurja največ težav v občini Brezovica, Ivančni Gorici in Trebnjem. Niti za konec tedna vremenska napoved ni obetavna. 
Fotografija: Prejšnjo noč so imeli gasilci veliko dela. FOTO: Bralec Egon
Odpri galerijo
Prejšnjo noč so imeli gasilci veliko dela. FOTO: Bralec Egon

Potem ko so se sinoči razbesnele nevihte, ki so ponekod z nalivi in močnim vetrom povzročale preglavice, bo danes, ko je meteorološko zadnji poletni dan, na zahodu sprva delno jasno, drugod pretežno oblačno, občasno so možne manjše krajevne padavine.

Sinoči je bilo najhuje v občini Brezovica. Prostovoljni gasilci so v Notranjih Goricah posredovali na okoli 35 lokacijah, kjer so morali pomagati zaradi poplavljanja ali močnega vetra.





Zaradi poplavljanja meteornih voda so imeli težave tudi v občini Ivančna Gorica, v občini Trebnje se je na cesto Odrga–Repče sprožil plaz, veter je izruval tudi več dreves.


Konec tedna deževen


Za danes zvečer se bo povsod znova pooblačilo, na zahodu bo začelo deževati. Predvsem na Primorskem bodo nastajale tudi nevihte. Ponoči se bodo padavine, deloma nevihte razširile v notranjost države. Jutri bo oblačno s pogostimi padavinami, tudi kot nevihtami. Pojavljali se bodo močnejši nalivi, navajajo na Agenciji RS za okolje. Precej se bo ohladilo, saj bodo najvišje dnevne temperature le od 17 do 23 stopinj Celzija.

Velika verjetnost je, da bodo na vzhodu države padle večje količine dežja, tako da kakšna razlivanja niso povsem izključena. 

Tudi v nedeljo bo pretežno oblačno, še bodo nastajale krajevne plohe in nevihte. Padavine bodo popoldne prehodno oslabele. Oblačno z občasnim dežjem bo tudi v ponedeljek, podobno v torek. Šele v sredo se bo deloma razjasnilo. V nadaljevanju tedna bo k nam z vzhodnimi vetrovi še dotekal razmeroma vlažen zrak. Predvsem popoldne niso izključene plohe in posamezne nevihte. V drugi polovici tedna bo morda nekoliko lepše vreme. Najvišje dnevne temperature bodo okoli 25 stopinj Celzija.

Preberite še:

Komentarji: