Trumpa zapušča še pravni svetovalec

McGahn je »obsežno sodeloval« s posebnim tožilcem Robertom Muellerjem, ki preiskuje rusko vpletanje v ameriške predsedniške volitve.
Fotografija: Don McGahn FOTO: AFP
Odpri galerijo
Don McGahn FOTO: AFP

Ameriški predsednik Donald Trump je danes sporočil, da bo pravni svetovalec Bele hiše Don McGahn kmalu zapustil svoj položaj.

»Svetovalec Bele hiše Don McGahn bo jeseni zapustil položaj,« je danes na twitterju zapisal Trump. »Dolgo sem delal z Donom in resnično cenim njegovo delo,« je dodal. Razlogov za odhod ni pojasnil.



New York Times je sredi avgusta poročal, da je McGahn »obsežno sodeloval« s posebnim tožilcem Robertom Muellerjem, ki preiskuje rusko vpletanje v ameriške predsedniške volitve.

Pravnik Bele hiše naj bi tožilcu govoril o tem, kako naj bi Trump skušal ovirati pravosodje. Med drugim naj bi mu pojasnil podrobnosti o poskusu odstavitve Muellerja in predsednikove komentarje in dejanja ob odpustitvi nekdanjega direktorja FBI Jamesa Comeyja, ki je pred Muellerjem vodil preiskavo, je poročal časnik.

Predsednik je v odzivu na poročanje časnika povedal, da je odobril sodelovanje svojih sodelavcev s posebnim tožilcem, navaja francoska tiskovna agencija AFP.

Preberite še:

Komentarji: