Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Polet

Smuči: 36 novih modelov

Zdaj so razprodaje. Izkoristite jih.
ni podpisa
ni podpisa
M.C.
13. 2. 2018 | 12:02
40:12


Če človek stopi v trgovino, v kateri prodajajo smuči, in če tam ni dobrega prodajalca, potem je v težavah. Zato predstavljamo tisto, kar se skriva pod posameznimi imeni pri Atomicu, Elanu, Ficherju, Headu, Nordici, Rossignolu, Salomonu, Völklu in Stockliju.

 

Atomic

REDSTER XTI

Smuči za lepo urejene terene

Za smučarje, ki hočejo zelo dobre smuči. Vsebujejo sendvič konstrukcijo, Race rocker in leseno sredico Power Woodcore, ki zagotavljajo izjemno stabilnost in blaženje vibracij. Sestavljene so iz razločnih radijev in so tako odlična kombinacija slalomskih in veleslalomskih smuči, stabilnih smuči z odličnim oprijemom.

ni podpisa
ni podpisa

 

CLOUD NINE

Ženske smuči za lepo urejene terene

Rezervirano za ženske s posebnim okusom! Atomicove Cloud Nine so ene najbolj prodajanih ženskih smuči na svetu. Kombinacija različnih tehnologij zagotavlja izjemno vodljivost in popoln nadzor nad njimi. Piste rocker olajša vijuganje, stranski ploskvi Step down pa izboljšata oprijem tik pod vezjo. Zaradi poudarjene V-oblike je vstop v zavoj še hitrejši. Smuči Cloud Nine odlično dopolnjuje še elegantna podoba.

 

ni podpisa
ni podpisa

 

VANTAGE X 77 C

Najprimernejše smuči za tiste, ki dolgo niso smučali, a bi spet začeli

Za začetnike in povratnike. S tem modelom se začne le smučarski svet. Združujejo lastnosti modelov Piste in All-Mountain. Lahka trdna konstrukcija, vložki iz steklenih vlaken in vlakna carbon mesh zagotavljajo dobro torzijsko stabilnost in ohranjajo majhno težo smuči. Power woodcore in Full firewall zagotavljata izjemen oprijem, medtem ko profil Exo Pripomore še k večji stabilnosti. Široke so 77 milimetrov in odlična izbira za vse, ki si želijo vsestranskih smuči.

 

 

ni podpisa
ni podpisa

 

VANTAGE X83 CTI

Vsestranske ali all mountain smuči

Vsestranskost na prvem mestu. So najširše smuči v seriji Vantage X in jih odlikuje odlična kombinacija oprijema in vodljivosti. So odlična izbira za vse, ki uživajo v smučanju na urejenih terenih in zunaj njih. Prenovljena konstrukcija Vantage omogoča natančne zavoje na urejenih terenih, Full firewall, Power woodcore in Titanium backbone 2.0 pa popoln oprijem. Nov Exo profile zagotavlja smučem majhno težo in ohranja torzijsko stabilnost. Ta model je na voljo z vezmi Warden 13 MNC DT.

 

ni podpisa
ni podpisa

 

 

Elan

SLX FUSION

Smuči za lepo urejene terene

Tehnologija Powerspine s posebno konstrukcijo omogoča optimalen prenos sil s smučarja na smučko. Kratki in dinamični zavoji so prav posebna vrsta smučarskega užitka, vendar pa tak slog vožnje zahteva popolno zaupanje v opremo. Z agresivno podobo, še bolj opazno zeleno barvo in napredno tehnologijo so smuči Elan SLX Fusion pravo orodje za takšen slog smučanja. S tehnologijo Amphibio® je Elanu uspelo združiti tehnologiji Camber in Rocker v eni smučki. Profil Camber zagotavlja odličen oprijem robnikov, profil Rocker za hitrejše in bolj neposredne zavoje. Poleg drugih tehnologij so v smuči Elan GSX Fusion vgrajene še tehnologije RST Sidewall, Response Frame Woodcore in Dual Ti, ki zadovoljijo tudi najzahtevnejše smučarje.

DOLŽINA-RADIJ-GEOMETRIJA

155-11.7-120/69103

160-12.0122/69/104

165-12.4-123/69/107

190-13.0-124/69/107

Cena: 730 evrov

ni podpisa
ni podpisa

 

 

INSOMNIA POWER SHIFT

Ženske smuči za lepo urejene terene

Z uporabo dual shaped titaniuma so občutno povečali torzijsko stabilnost smuči in zmanjšali njihovo težo. Insomnia je hitra in izjemno odzivna smučka za kombinacijo kratkih in dolgih zavojev na urejenih snežnih podlagah. Narejena je po tehnologiji Amphibio 4D, ki je prva štiridimenzionalna smučarska tehnologija na trgu. Leva in desna smučka se razlikujeta, saj tehnologija združuje profila Camber in Rocker: prvi skrbi za odličen oprijem robnikov, drugi pa omogoča hitrejše in boljše zavoje. Amphibio 4D pa gre še korak naprej, saj se smuči razlikujejo tudi na sprednjem in zadnjem delu. Konveksni sprednji del omogoča bolj natančen vstop v zavoj, konkavni zadnji del pa zagotavlja optimalen izhod iz zavoja in navezavo v nov zavoj. Insomnia Power shift je odlična ženska all mountain smučka z izjemno odzivnostjo in zato primerna za boljše smučarke.

DOLŽINA-RADIJ-GEOMETRIJA

152-12.2-121/73/104

158-13.3-121/73/104

164-14.5-121/73/104

170-15.7-121/73/104

Cena: 600 evrov

ni podpisa
ni podpisa

 

EXPLORE 6 GREEN LIGHT SHIFT

Najprimernejše smuči za tiste, ki dolgo niso smučali, a bi spet radi začeli

Te smuči zarežejo že pri manjšem naklonu. So odličen pripomoček pri odkrivanju veselja do smučanja, saj poudarjajo pozitivne učinke učnega procesa. Tehnologija WaveFlex poskrbi za bolj upogljivo smučko, hkrati pa ohranja dovolj torzijske stabilnosti. Ta dva dejavnika sta izjemno pomembna pri prehodu z načina smučanja z oddrsavanjem proti pravi zarezni, karving tehniki. Parabolic rocker omogoča lažje drsenje in izvedbo zavoja, sprednji stabilizator pa skrbi za stabilnost na vsakršnem terenu. V smuči Explore 6 green so vdelali kopico naprednih tehnologij, kot so Full power cap, Dual woodcore in ojačitev Fiberglass.

DOLŽINA-RADIJ-GEOMETRIJA

152-12.3-125/7610

160-13.9-125/76/10

168-15.4-125/76/10

176-17.2-125/76/10

ni podpisa
ni podpisa

 

AMPHIBIO 16 Ti2 FUSION

Smuči Amphibio 16 Ti2 fusion so s svojo elegantno črno grafiko in strupeno zelenim robnikom prava paša za oči. So najboljša izbira za smučarske užitke zelo dobrih in vrhunskih smučarjev na urejenih progah, ne glede na to, ali smo ljubitelji dolgih veleslalomskih zavojev ali dinamičnega slalomskega ritma. Opremljene so z večkrat nagrajeno tehnologijo Amphibio, ki združuje prednosti profilov Camber in Rocker v eni smučki. Narejene so tako, da se leva in desna razlikujeta. Notranji rob s profilom Camber omogoča dober oprijem robnikov, zunanji rob s profilom Rocker pa z manj poudarjenim oprijemom in krajšim robnikom zagotavlja enostavne zavoje. Tehnologija Amphibio 4D pa je še korak naprej, saj se smuči razlikujejo tudi na sprednjem in zadnjem delu. Konveksni sprednji del omogoča večji pritisk na robnik in smučarju s tem pomaga pri natančnem vstopu v zavoj. Konkavni zadnji del pa zagotavlja enostaven zaključek zavoja, saj smuči nikoli ne pobegnejo v neželeni liniji in zavoj končamo točno takrat, ko si želimo.

Zaradi dual shaped titaniuma so občutno povečali torzijsko stabilnost smuči in zmanjšali njihovo težo. Poleg tega so nekoliko dvignili glavo vezi, kar izboljšuje prenos moči s smučarja na smučko, v smuči pa so vgradili še RST Sidewall in Response frame woodcore.

DOLŽINA-RADIJ-GEOMETRIJA

160-13.3-121/73/104

166-14,5-121/74/104

172-15.7-121/73/104

178-17.2-125/76/10

ni podpisa
ni podpisa

 

 

 

 

Fischer

CURV DTX

Smuči za lepo urejene terene

Trojni radij poskrbi za univerzalnost smučke. Prilagodljiv karakter – različna geometrija pri različnih dolžinah smuči pomeni, da ima daljša smučka radij veleslalomske učiteljske smučke, krajša pa radij slalomske. The curv DTX je odlična smučka z vsemi tehnologijami, ki so uporabljene pri smučeh najvišjega razreda ter prilagojene vrhunskim smučarjem, ki od smučke pričakujejo le največ.

Sprednji del je slalomski za hitrejši vstop v zavoj. Srednji del je veleslalomski za stabilnost pri vodenju zavoja, zadnji del pa spet slalomski za agresiven izhod iz zavoja in hitrejšo pripravo novega. Konkavni sidewall za gladko drsenje skozi zavoj tudi pri večjih nagibih. Trenje s snežno podlago je tako močno zmanjšano.

Diagotex za izboljšano torzijsko odpornost. Karbonska vlakna so postavljena diagonalno, kar v kombinaciji s titanovimi ploščami omogoča izredno torzijsko stabilnost.

GEOMETRIJA: 121-72-106

RADIJ: 16 m/171 cm

Cena: 800 evrov

 

ni podpisa
ni podpisa

 

TRINITY

Ženske smuči za lepo urejene terene

Stalen oprijem je pri tem seveda odvisen tudi od pritiska oziroma od znanja smučarke, ki želi po svojih sposobnostih izpeljati zavoj.

Trinity My style je smučka za dame. Za tiste, ki želijo uživati na snegu, za tiste, ki so rekreativke po duši in si želijo lahkotno smučko, ki bo omogočala lahkotno vijuganje po urejenih terenih. Smučka ima odlične vozne lastnosti na trdih in mehkih terenih. Izdelana je v tako imenovani sendvič tehnologiji, z leseno konstrukcijo in tehnologijo Air tec, kar zagotavlja manjšo težo. To omogoča ustrezno lahkotno upogibanje smučke in s tem lažje vodenje zavojev.

GEOMETRIJA: 118-69-100

RADIJ: 13 m/160 cm

Cena: 500 evrov

 

ni podpisa
ni podpisa

 

PROGRESSOR F18

Smuči za tiste, ki že dolgo niso smučali, a bi spet radi začeli

Serija Progressor ohranja svoj unikatni podpis z dvojnim radijem, ki združuje lastnosti slalomske in veleslalomske geometrije smuči:

- prvi del ima radij krožnice (manjši radij),

- drugi del ima radij elipse (večji radij).

Tako je smučka stabilna in uporabna na različnih podlagah in za smučanje daljših ali krajših zavojev. Zaradi tehnologij Air tec in Razorshape je neverjetno lahka, hkrati pa ohranja vse lastnosti, ki so potrebne za mirno in korektno izpeljavo zavoja. Progressor F18 ima leseno sredico in sendvič konstrukcijo.

GEOMETRIJA: 122-74-103

RADIJ: 12–15 m/167 cm

Cena: 550 evrov

ni podpisa
ni podpisa

 

PROGRESSOR F19

Vsestranske ali all mountain smuči

Smučka Progressor F19 ima seveda leseno sredico, sendvič konstrukcijo in 5 mm debelo ploščo iz titana. Te smuči so širše, kar omogoča večjo stabilnost in uporabnost na različnih podlagah. Zaradi tehnologije Air tec so zelo lahke, ohranjajo pa odlične vozne lastnosti, ki so jih krasile v preteklosti. Tehnologija Rocker on piste je še dodelana, podložna plošča RaceTrack pa omogoča dobro stabilnost. Jedro serije Progressor je še vedno sistem dvojnega radija, ki je kombinacija slalomske in veleslalomske geometrije smuči.

GEOMETRIJA: 122-75-104

RADIJ: 13–17 m/170 cm

Cena: 700 evrov

ni podpisa
ni podpisa

 

 

 

 

Head

i.SUPERSHAPE SPEED

Agresivnost smučke poudarja tudi barvno usklajena podložna plošča, ki je v letošnji sezoni povsem nova in omogoča optimalno vijuganje in nadzor. Je najbolj prepoznaven model v Headovi paleti. V letošnji sezoni se kaže v povsem novi barvni preobleki. Je hibrid smuči za slalom in veleslalom. Tudi v liniji Supershape je uporabljen graphene, ki je nameščen v središču smuči. S tem so pri Headu dosegli boljšo odzivnost, harmonično uravnoteženje. Vse to vodi v lahkotno vijuganje. Sistem KERS daje občutek pospeševalnemu traku. Namenjene so vsem smučarjem, ki želijo imeti živahne smuči, ki se prilagajajo terenu pri vseh hitrostih in menjavi ritma, za kar poskrbi tehnologija ERA 3.0 S.

Značilnosti:

tehnologija ERA3.0 S, KERS, podložna plošča Graphene triflex, tekmovalna drsna ploskev UHM V, tekmovalna tehnologija SW speed rocker.

DOLŽINA: 156-163-170-177-184 cm, stranski lok: 124-68-104 mm – 170 cm, radij: 14.0 m – 170 cm

Cena: 800 evrov

 

ni podpisa
ni podpisa

 

 

 

SUPER JOY

Ženske smuči za lepo urejene terene

Namenjene so vsem smučarkam, ki si želijo hitre in stabilne smuči. V setu je vez Head Joy 11 SLR.

Najhitrejša smučka v ženski kolekciji ni zaman poimenovana Super joy. Izjemno kakovostna smučka, ki se ponaša z izjemno estetsko izpopolnjenostjo. Vsekakor boste deležne marsikaterega zavistnega pogleda. Nedvomno je z uporabo graphena to najlažja smučka v svojem segmentu. Tehnologiji ERA 3.0 in LIBRA zagotavljata izredno radoživost na urejenih smučiščih in stabilnost v dolgih, hitrih zavojih.

Značilnosti: karbonska konstrukcija graphene koroyd, tehnologija Era 3.0 libra (lahkotnost, uravnoteženost in nadzor), transparentna drsna ploskev UHM, 3D-zgornja ploskev, podložna plošča Super lite rail, allride rocker.

Dolžine: 143-148-153-158-163-168 cm, stranski lok: 128-75-108-163, radij: 12,4 m – 163 cm

Cena: 600 evrov

ni podpisa
ni podpisa

 

 

NATURAL INSTINCT Ti

Vsak manj zahteven smučar se bo s temi smučmi počutil kot eno. Je smučka, ki že z imenom pove, da bo smučanje postalo lahko in naravno. Tehnologija ERA 3.0 združuje progresiven radij, vsestranski rocker in odboj intellrise. Nasprotno od supremk te smuči ne vsebujejo titana, zato so malce manj agresivne. Kljub vsemu pa graphen poskrbi za lahkotno smučanje ves dan. Skupaj z vezjo PowerRAIL 11 in podložno ploščo omogočajo obilo užitkov v vseh razmerah.

Značilnosti: graphene, tehnologija ERA 3.0, drsna ploskev UHM, podložna plošča allride, rocker allride. Dolžine: 149-156-163-170-177 cm, stranski lok>: 127-74-110-170, radij 13,0 m – 170 cm

Cena: 350 evrov

ni podpisa
ni podpisa

 

 

SUPREME INSTINCT Ti

V letošnji sezoni Head nadaljuje linijo rekreativnih smuči, ki pa nikakor ne zaostajajo za bolj tekmovalnimi. Tehnologija ERA 3.0 združuje progresiven radij, vsestranski rocker in odboj interllrise. Smuči iz družine Instinct bodo omogočale lahkotno smučanje v mehkem snegu, hkrati pa tudi obilo agresivnosti na urejenih smučiščih. Vse to omogoča supermaterial graphene. Supremke se lahko pohvalijo s stenami, okrepljenimi s titanom, v čemer se najbolj približajo tekmovalnim smučem. Skupaj z vezjo PowerRail 11 in podložno ploščo omogočajo obilo užitkov v vseh razmerah.

Značilnosti: graphene, tehnologija ERA 3.0, graphene Ti, tekmovalna drsna ploskev, podložna plošča allride, allride rocker. Dolžine: 149-156-163-170-177 cm, stranski lok: 127-74-110-170, radij: 13.0 m 170 cm

 

ni podpisa
ni podpisa

 

Nordica

SPITFIRE PRO

Smuči za lepo urejene terene

Smuči so primerne za smučarje z visokim tehničnim znanjem, saj le ob zadostnem vložku smučarskega znanja delujejo primerno.

Hibridna smučka je za tehnično bolj zahtevne smučarje. Z agresivnim sprednjim delom, ki ima slalomske lastnosti, omogoča lažji vstop v zavoj. Manj agresiven rep pa omogoča smučarju, da jih lepo vodi skozi zavoj brez nenadzorovanega grabljenja robnikov. Spitfire PRO je nekoliko agresivnejša linija smuči, ki jih Nordica ponuja pod zvenečim imenom Doberman spitfire. Namenjena je vsem, ki si želijo na trdih urejenih progah pridobiti še večje zaupanje in hitrost. Lesena sendvič konstrukcija, okrepljena z dvema lamelama titana, zagotavlja neverjeten oprijem na trdem snegu.

S sistemom evo plate plošča, narejena tako, da omogoča najbolj naraven položaj na smučeh, močno poveča stabilnost in fleksibilnost uporabnika za aktivno smučanje. Camrock moderate race pa je nov tekmovalni profil zgornjega dela smuči, ki omogoča zelo hiter in lahek vstop v zavoj, medtem ko znižan stranski lok sprednjega dela smuči omogoča zelo kratke, čiste in direktne linije zavojev, s tem pa postanejo smuči zelo hitre.

Cena: 700 evrov za set

ni podpisa
ni podpisa

 

 

SENTRA S6

Ženske smuči za lepo urejene terene

Hibridna ženska smučka, ki kljub lahkotnosti zaradi posebne vrste lesa ohranja trdnost. Najbolj učinkovita je na urejenih smučiščih. Primerna je za smučarke z dobrim tehničnim znanjem smučanja, ki si želijo tehnično enake zahtevne smuči kakor moški, vendar nekoliko lažje.

Nordica se je odločila, da bo k oblikovanju ženske kolekcije povabila nekaj zvenečih imen. Prva med njimi je Deborah Campagnoni, vrhunska italijanska smučarka, med drugim dobitnica več olimpijskih kolajn, in plod sodelovanja je tu. Z uporabo lesa balse jim je uspelo oblikovati zelo lahke, a kljub temu dovolj agresivne smuči. Tehnološko in grafično so vrhunske, ekskluzivno namenjene ženski populaciji, in se bodo odlično izkazale na urejenih progah. Lesena sredica, okrepljena z dvema slojema karbona, poskrbi za dober oprijem skozi zavoj, hkrati pa daje občutek neverjetne lahkotnosti izpeljave zavoja. Moderen stranski lok bo poskrbel, da boste uživale tako v kratkih slalomskih kot tudi v dolgih veleslalomskih zavojih. S sistemom evo plate, ploščo, ki je narejena tako, da omogoča najbolj naraven položaj na smučeh, močno poveča stabilnost in fleksibilnost uporabnika za aktivno smučanje. Camrock moderate race je nov tekmovalni profil zgornjega dela smuči, ki omogoča zelo hiter in lahek vstop v zavoj, medtem ko znižan stranski lok sprednjega dela omogoča zelo kratke, čiste in direktne linije zavojev, s tem pa postanejo smuči zelo hitre.

Cena: 650 evrov

 

ni podpisa
ni podpisa

 

 

TRANSFIRE RTX

Smuči so namenjene začetnikom in rekreativnim smučarjem, ki bi radi preživeli lahkoten smučarski dan. Zelo pomembno je, da začetniki izberejo primerno smučko za svoje znanje, saj bodo le tako lahko uživali v smučanju in primerno napredovali. Spada med tehnično manj zahtevne smuči. Je lepo vodljiva in ponuja lep uvod v prve zavoje.

Družina Nordicinih smuči Transfire je namenjena predvsem rekreativnim smučarjem in tistim, ki so šele dobro začeli odkrivati lepote smučanja. Namenjene so zlasti smučanju po urejenih terenih in prinašajo mnogo prednosti, ki jih je težko prezreti. Zaradi inovativnega profila, ki s svojo geometrijo med zavojem omogoča učinkovit in preprost prenos sile s smučarja na smuči, se je občutno povečala vodljivost. Stično točko s snegom so na zgornjem delu razširili, kar omogoča lahkotnejše in hitrejše vodenje skozi zavoje.

Profil in geometrija smuči zagotavljata vse prednosti tehnologije camrock, ponujata pa tudi dinamično energijo tradicionalnega profila smuči.

Cena: 350 evrov

 

ni podpisa
ni podpisa

 

 

GT 80 Ti EVO

Vsestranske ali all mountain smuči

Primerne so za vse smučarje, ki bi radi uživali v celodnevnem lahkotnem smučanju in naredili tudi kak tehnično bolj zahteven zavoj. Vsestranske smuči za igrivo smučanje po urejenem smučišču in zunaj njega ponujajo dober povratni odziv ob smučarjevem dokaj majhnem vložku.

Kot vsaka vsestranska smučka je tudi ta domača v vseh snežnih razmerah. Izkušeni smučarji, ki radi delajo karving zavoje, jo bodo preprosto postavili na robnik. Smučka je zelo okretna in natančna v začetku zavoja, med zavojem pa jo je res enostavno voditi po robniku, kar smučarju omogoča gotovost v vsakem trenutku. Širina smuči 80 mm pod smučarskim čevljem omogoča stabilnost na neurejenih progah in razvoj tehničnega znanja. Postavljene so v vrh visoko kategoriziranih smuči, saj zadovoljijo potrebe tehnično bolj zahtevnih smučarjev, hkrati pa omogočajo sproščene karving zavoje v vseh razmerah, brez prevelike tehnične zahtevnosti za smučarja.

Smučka je odlična kombinacija širine pod smučarskim čevljem, lahke in stabilne konstrukcije camrock profila. Lahka konstrukcija z leseno sredico in vstavki iz karbona, ki smučem omogočajo torzijsko odpornost in stabilizacijo. Camrock je poseben profil tehnologije early rise in s tako imenovano cono prenosa poskrbi za natančen vstop v zavoj in prenos sile na robnike. Rahko dvignjen zadnji del smuči pa omogoča izjemno enostavno sprostitev ob koncu zavoja.

S svojimi lastnostmi zadovoljijo zelo velik krog smučarjev, predvsem tistim z več tehničnega znanja pa omogočajo občutek stabilnosti, kar lahko izkoristijo za pospeševanje skozi zavoj.

Cena: 700 evrov

ni podpisa
ni podpisa

 

 

 

 

Rossignol

MASTER 21

Smuči za lepo urejene terene

Nova tehnologija Prop tech omogoča bolj prilagodljivo zavijanje, večji nadzor, vrhunski prenos smuči in boljši stik robnika s podlago. Smučko Hero master je veleslalomsko orožje, namenjeno vrhunskim smučarjem in nekdanjim tekmovalcem. Zagotovila vam bo hitrost, natančnost in zanesljivost tudi v najbolj zahtevnih razmerah. Hero master je izpeljanka iz tekmovalnih Fis-smuči. Nova serija WC GS Master je na voljo v štirih radijih (dolžina 170 cm ima radij 16 m, dolžina 175 cm ima radij 18 m, dolžina 180 cm ima radij 21 m in dolžina 185 cm radij 23 m). Power turn tip rocker naredi hitrejši začetek zavoja in bolj agresivno linijo, medtem ko nova zaobljena konica izboljša porazdelitev teže in omogoča lažji vstop v zavoj. Tehnologija Cascade tip izboljšuje prenos teže na robnik. Sendvič konstrukcija World cup titanal in položna plošča R21 World cup prinašata stabilnost, ravnotežje in moč.

ni podpisa
ni podpisa

 

FAMOUS 6

Smučka ponuja neutrudljivo gibčnost in moč na trdem snegu za nemoteno smučanje in popoln dan na smučišču.

Ta nova ženska smučka, narejena za urejena smučišča, prinaša razburljivost in dostopnost tudi na trdem snegu za napredne in srednje rekreativne smučarke. Združuje Rossignolovo novo tehnologijo Prop tech za ultralahko nihanje konice smuči iz zavoja v zavoj. Power turn rocker vam zagotavlja lahkoten in odziven začetek zavoja. Famous 6 ponuja lahkotne karving zavoje, spodbuja igrivost, medtem ko zagotavlja tradicionalno moč in oprijem. Vsebuje konstrukcijo Light core paulownia, ki je za 20 odstotkov lažja od običajnega lesa.

 

ni podpisa
ni podpisa

 

 

 

PURSUIT 400

Najprimernejše smuči za tiste, ki dolgo niso smučali, a bi spet radi začeli

Pursuit 400 prinaša izjemno hiter začetek zavoja in moč za samozavestne zavoje. Pursuit 400 je karving smučka za urejena smučišča. Je trda, natančna in igriva in je za napredne smučarje in tiste, ki se po daljši odsotnosti vračajo na strmine. Vsebuje rocker in novo tehnologijo Prop tech za ultralahko nihanje konice smuči iz zavoja v zavoj. Prop tech so razvili kot odgovor na nove predpise za polmer v tekmovanjih FIS. Prop tech je prečni sistem gibljivosti smuči. Vertikalne strojne reže v konstrukciji zagotovijo bolj prilagodljivo zvijanje, večji nadzor, gladek začetek zavoja, vrhunski prenos moči in izboljšan stik roba s podlago. Pritisnite na plin in nova tehnologija Prop tech zagotavlja prilagodljivo zavijanje. Absorbira spreminjanje terena, kar zagotavlja vrhunski prenos moči, stik roba in nadzor. Pas 74 mm širine zagotavlja dobro prenašanje teže od roba do roba, medtem ko lažja konstrukcija Carbon laminat spodbuja nemoteno križarjenje na trdem snegu.

ni podpisa
ni podpisa

 

 

 

EXPERIENCE 84 HD

Vsestranske smuči

Natančnost in moč ter izjemna plovnost. To je vse, kar potrebujete za popolnost v eni smučki. Združena je z novo ultralahko tehnologijo Carbon alloy matrix, ki integrira karbonska vlakna z bazaltom v odprte diagonalne valove, to pa zagotavlja izjemno elastičnost in brezkompromisno moč materiala. Posledici sta izjemen nadzor nad smučmi in odlična okretnost. Z nagrajeno vsestranskostjo je nesporno all mountain smučka za napredne smučarje. Nova Experience 84 HD združuje srce visokozmogljivih karving smuči z mehkobo freeride občutka. Carbon alloy matrix povečuje oprijem roba, stabilnost, absorbiranje in igrivo mobilnost. V kombinaciji s patentirano tehnologijo Air tip, Auto turn rocker ter razširjenim stranskim lokom zagotavlja novi all mountain standard visoke ločljivosti na vseh terenih in snegu.

ni podpisa
ni podpisa

 

 

 

 

 

 

 

Salomon

X-MAX X12

Smuči za lepo urejene terene

Mirnost in natančnost med vožnjo bosta zagotovila Powerline carbon in polna lesena sredica, za enostavne prehode med zavoji pa carve rocker. Je linija Salomonovih smuči, ki postavlja nove standarde za navdušene smučarje na urejenih terenih. Ponuja odlično razmerje med lahkotnostjo in igrivostjo smuči ter izjemno stabilnostjo in natančnostjo v zavojih. X-MAX preprosto navduši! Najbolj bodo navdušile tiste, ki si pod nogami želijo imeti trdno, torzijsko stabilno in odzivno smučko, s katero bodo lahko uživali v popolnih zavojih ves dan. Najnovejša rešitev, ki smučki daje izjemno torzijsko stabilnost, hkrati pa ohranja majhno težo, se imenuje Powerframe+, za še večjo ojačitev pa bosta poskrbela dvojna plast titana in karbon. Popolnoma nova je tudi konstrukcija Multiradius, zaradi katere si dolžino izbirate glede na slog smučanja, ki vam je najbliže, in ne glede na telesno višino.

ni podpisa
ni podpisa

 

W-MAX X12

Ženske smuči za lepo urejene terene

Najnovejša rešitev, ki smučki daje izjemno torzijsko stabilnost, hkrati pa ohranja majhno težo, se imenuje Powerframe+, za še večjo ojačitev pa bosta poskrbela dvojna plast titana in karbon. Vrhunske ženske smuči za tiste smučarke, ki zahtevajo nekaj več, a še vedno rade uživajo na snegu ves dan. Odličen stik s podlago, mirnost in lahka vodljivost vas bodo z novimi smučmi X-MAX X12 spremljali prav v vsakem zavoju. Mirnost in natančnost med vožnjo bosta zagotovila Powerline carbon ter polna lesena sredica, za enostavne prehode med zavoji pa Carve rocker. Nova je tudi konstrukcija Multiradius, zaradi katere si boste dolžino izbrale glede na slog smučanja, ki vam je najljubši, in ne glede na telesno višino.

 

ni podpisa
ni podpisa

 

X-MAX X10

Najprimernejše za tiste, ki dolgo niso smučali, a bi spet radi začeli

Lesena sredica bo zagotovila še večjo stabilnost in odzivnost ter izboljšala stik s podlago. Zaradi Carve rockerja bo prehod med zavoji izjemno natančen in enostaven, tehnologija Semi twin tail zadnjega dela smuči pa poveča odpuščanje napak in nadzor nad smučmi tudi takrat, ko ste že utrujeni.

To so vsestranske smuči za celodnevne užitke na urejenih terenih. Zaradi konstrukcije Multiradius si dolžino izberete glede na svoj slog smučanja. Odlikujejo jih kombinacija najboljših tehnologij, ki jih uporabljajo tekmovalci v svetovnem pokalu, lahka vodljivost in udobje. Tehnologija Powerframe titanium skrbi za izjemno kontolo, stabilnost in mirnost smuči, da boste samozavestni prav v vsakem zavoju.

 

ni podpisa
ni podpisa

 

X-DRIVE 8.0 TI

Vsestranske smuči

X-DRIVE 8.0Ti je najboljša izbira za vse tiste, ki si želijo stabilno, vsestransko in odzivno smučko, ki pa jo boste z lahkoto obvladovali na vseh vrstah terena in v vseh razmerah.

Odzivna in zelo vsestranska smuča iz serije X-DRIVE je odlična izbira za vse vrste terena. Navdušeni boste nad voznimi lastnostmi tako na utrjenih podlagah kot takrat, ko boste zavili z urejenih smučišč. Za stabilnost smuči skrbi posebna konstrukcija, X-Chasis, pod vezmi. Boljšo plovnost v celem snegu ter lažje prehode čez neravnine na urejenem terenu zagotovi All-terrain rocker 2.0, dodatno mirnost v predelu rockerja pa RKS rocker stabilizator.

 

ni podpisa
ni podpisa

 

 

 

Stockli

LASER CX

Smuči za lepo urejene terene

Tehnologija Sandwich sidewall je stara preizkušena metoda pri proizvodnji smuči s poudarkom na ročnem sestavljanju plasti. Omogoča optimalen prenos moči, optimalno natančnost in dolgo življenjsko dobo smuči.

Linija Laser je namenjena najboljšim smučarjem in pomeni vrh ponudbe proizvajalca Stockli. Modeli Laser vsebujejo najboljše materiale in tehnologije, ki so na voljo, zaradi ročnega sestavljanja vsake smučke pa pomenijo kakovost Swiss made v najboljši obliki. Smuči, ki jih iščejo ambiciozni smučarji, so novo oblikovane Laser CX. Namenjene so smučanju na urejenih terenih, s svojim slalomskim značajem pa najbolje obvladajo kratke in srednje dolge zavoje. Laser CX je pri izpeljavi zavojev natančna in igriva, hkrati pa ohranja torzijsko stabilnost in natančnost pri višjih hitrostih. Smuči za vrhunske rekreativce z dobro tehniko in telesno pripravljenostjo, ki tu in tam radi naredijo daljši zarezni zavoj. Posebno primerne za urejene proge, zaradi vgrajenih tehnologij se dobro počutijo tudi v nekoliko slabših razmerah.

Stocklijeva inovacija, vgrajena v model Laser CX, je tehnologija Turtle shell, katere princip delovanja je neverjetno enostaven. Poseben izrez v sredico smuči omogoča torzijsko nevtralnost in mehkobo ob lahkotnem vijuganju ter športnost in trdnost pri večjih obremenitvah.

Cena z vezmi Salomon K MC12 Ti: 1200 evrov

ni podpisa
ni podpisa

 

 

SPIRIT MOTION

Ženske smuči za lepo urejene terene

Kot pri vseh modelih je vgrajena tudi tehnologija Sandwich sidewall, preizkušena metoda pri Stocklijevi manufakturni proizvodnji smuči s poudarkom na ročnem sestavljanju plasti.

Stocklijeva linija Spirit predstavlja all round smuči, namenjene brezskrbnemu užitku na snegu. Agilno vodenje in stabilnost omogočata natančne zavoje na urejenih progah v vseh snežnih razmerah. Model, narejen prav za ženske, ki iščejo dobro uravnotežene in lahko vodljive smuči. Obvladajo tako sproščene kratke zavoje kot hitre spuste. Primerne so za zelo dobre rekreativke, ki rade izpeljejo agresiven zarezni zavoj ali pa jim je ljubše le lahkotno vijuganje.

Tehnologija Softflex je narejena v korist udobja. Optimalno je prilagojeno upogibanje krivine, za izpeljavo zavoja je treba manj napora, zmanjšana je tudi masa smuči – v praksi pomembna okoliščina pri nakupu ženskih smuči.

Cena z vezmi Salomon E-Lithium 10: 900 evrov

ni podpisa
ni podpisa

 

 

AXIS PRO

Najprimernejše smuči za tiste, ki dolgo niso smučali, a bi spet začeli

Sandwich sidewall je način izdelave smuči, ročno sestavljenih plast za plastjo, skupaj zlepljenih in stisnjenih v preši. Prednosti so daljša življenjska doba in več možnih brušenj.

Smuči Axis so idealne za sproščeno in brezskrbno vijuganje. Omogočajo udobno smučanje v vseh razmerah na smučišču. Primerne so predvsem za krajše do srednje dolge zavoje na urejenih terenih. Zaradi lahkotne vodljivosti in konstrukcije je Axis pro model, ki bolj odpušča smučarjeve napake in dovoljuje tudi manj kakovostno smučanje, kar bo všeč predvsem tistim, ki ne iščejo visokozmogljivih smuči za svoje podvige.

Konveksni sprednji del se v smučarskem žargonu imenuje rocker in omogoča boljšo plovnost v celem snegu, lažji vstop v zavoj na urejenih terenih, večjo okretnost tudi pri večjih dolžinah, manjšo porabo moči oziroma lahkotnejše smučanje. Tehnologija Solid metal edge, vgrajena axis pro, so debelejši robniki in podaljšana življenjska doba smuči. Cena z vezmi Salomon K MC10: 710 evrov

ni podpisa
ni podpisa

 

SCALE ALPHA

Vsestranske smuči

Za slovenske razmere na smučiščih je najbolj primeren model Scale Alpha, ki navdušuje z izjemno lahkostjo. Narejen je za kratke do srednje dolge zavoje večinoma po urejenih terenih, dovoljuje pa tudi krajše izlete zunaj urejenih prog, kjer še vedno ponuja dovolj užitka.

Vsa linija temelji na edinstvenem konceptu in zagotavlja, da vsak smučar in vsaka smučarka najdeta prave smuči zase. Za vsako velikost, znanje in namen uporabe se pri Stockliju vedno najde pravi model. Smuči zagotavljajo popoln zarezni užitek na urejenih progah in optimalno plovnost v celem snegu. Linijo Scale sestavljajo štirje modeli: Alpha, Beta, Gamma, Delta. Njihov razpon uporabnosti je širok, odvisno od modela omogočajo izpeljavo tako kratkih kot dolgih zavojev ter krajše ali daljše izlete zunaj urejenih terenov.

Tehnološka posebnost je poleg rockerja, konveksnega sprednjega dela smuči, tudi t. i. Light core. V sredico smuči je vgrajen les balzovca in kapokovca, kar zagotavlja prihranek pri teži zaradi lahke konstrukcije, dinamične vozne lastnosti in dolgo življenjsko dobo smuči.

Cena z vezmi Salomon K MC12 Ti: 1200 evrov

ni podpisa
ni podpisa

 

Volkl

RACETIGER SC

Smuči za lepo urejene terene

Najboljši približek tekmovalnim smučkam. Prva izbira za ambiciozne, športne smučarje, ki uživajo v krajših karving zavojih. Odlikujeta jih natančnost in agilnost.

Tip smučarja: ambiciozen, športni

Teren: stoodstotno urejen

Sredica: Full Sensor Woodcore

Tehnologija: UVO Powered by Steel

Vezi: Marker x Motion 11.0.

Oblika: Tip rocker

Dolžina/radij/dimenzije: 165 cm 14.0 122-72-105, 170 cm 15.0 122-72-105. Teža: 165 cm – 2870 g z vezmi.

Cena: 750 evrov

ni podpisa
ni podpisa

 

 

FLAIR SC UVO

Ženske smuči za lepo urejene terene

Tudi najbolj zahtevne smučarke bodo lahko z manj moči in utrujenosti zarezovale popolne zavoje. Vsak detajl na teh smučeh je bil optimiziran, od lahke lesene sredice do vezi in karbonskih elementov. Tip rocker in stabilizator UVO bosta izjemne občutke le še okrepila.

Tip smučarja: ambiciozen, športni, napreden

Sredica: Full Sensor Woodcore Light

Tehnologija: UVO Powered by Carbon, Sidewall, Efficency tecnology

Vezi: Marker x Motion 11.0. TCH D Lady

Oblika: Tip rocker

Dolžina/radij/dimenzije: 155 cm 12,2 122-72-105, 160 cm 13,1 122-72-105.

Teža: 165 cm – 2700 g z vezmi

Cena: 750 evrov

ni podpisa
ni podpisa

 

RTM 7.6

Najprimernejše smuči za tiste, ki dolgo niso smučali, a bi spet začeli

Za stabilnost in dobro vodljivost pri višjih hitrostih poskrbita kombinacija lesenega jedra Woodcore in tehnologije XTD progressive. To so zabavne karving smuči s profilom Tip rocker, ki omogoča hiter vhod v zavoj z manj napora, dobro vodljivost v mehkejšem snegu in lažje premagovanje manjših neravnin na terenu. Primerne so za srednje zahtevne rekreativce, saj jim omogočajo enostavno in zabavno smučanje. Priporočamo jih vsem, ki iščejo vrhunske smuči z izjemnim razmerjem med kakovostjo in ceno!

Tip smučarja: rekreativni

Teren: 90 odstotkov urejen, 10 odstotkov neurejen

Sredica: Woodcore

Tehnologija: profil Tip rocker z rahlo dvignjenim sprednjim delom smuči omogoča hitrejši vhod v zavoj z manj napora, dobro vodljivost v mehkejšem snegu in lažje premagovanje manjših neravnin na terenu. Jedro Woodcore iz lesenega laminata v sredinskem delu smuči zagotavlja stabilnost pri višjih hitrostih, zanesljiv prenos sile na robnike in nekoliko mehkejšo konico in rep smuči, kar smučarju odpusti marsikatero napako. Tehnologija XTD progressive predstavlja 3D-obliko smučke, ki stabilizira nos in tako omogoča več ravnotežja in lažje upravljanje smučke. Mehkejši rep omogoča lažji in lepši prehod iz zavoja v zavoj, zato boste s temi smučmi laže smučali.

Vezi: Marker FDT TP10

Oblika: Tip rocker

Stranski lok: 125-76-105. Radij 161 cm: 14,1 m

Cena: 300 evrov

ni podpisa
ni podpisa

 

CODE UVO

Vsestranske smuči

Dinamični Code UVO ponuja popolno raznolikost! Ne glede na razmere odpira nov svet športnim vsestranskim smučarjem in odpusti tudi kakšno pomanjkljivost v smučarskem znanju.

Tip smučarja: ambiciozen, športni

Teren: 90 odstotkov urejen, 10 odstotkov neurejen

Sredica: Full Sensor Woodcore

Tehnologija: UVO Powered by Steel

Vezi: Marker x Motion 11.0.

Oblika: Tip rocker

Dolžina/radij/dimenzije: 161 cm 14,8 122-76-104, 168 cm 16,4 122-76-104, 175 cm 18 122-76-104, 182 cm 19,7 122-76-104. Teža pri 175 cm je 3110 g z vezmi.

Cena: 650 evrov

ni podpisa
ni podpisa

 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine