Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Polet

Svetovni dan fizioterapije: dan odprtih vrat CFL

Razlogi za nastanek kronične bolečine so različni, a zaradi svojih razsežnosti in vpliva na življenje posameznika sodi med svetovne zdravstvene problematike.
Za vse, ki jih pesti kronična bolečina v hrbtenici, mišicah, sklepih ali osebe, ki jih pesti kronična bolečina kot posledica polinevropatije. Foto: CFL
Za vse, ki jih pesti kronična bolečina v hrbtenici, mišicah, sklepih ali osebe, ki jih pesti kronična bolečina kot posledica polinevropatije. Foto: CFL
Polet
27. 8. 2019 | 10:30
3:09
Ko želijo ljudje postati dejavnejši, se mnogim bolečina poslabša, zato imajo manj nadzora nad svojim življenjem, kar lahko vodi v depresijo, socialno izoliranost in zmanjšano sodelovanje v družbi. A fizioterapevti imajo s svojimi specialnimi znanji na razpolago številne tehnike in terapevtska orodja, s katerimi kronično bolečino lahko obvladajo, vplivajo na njeno intenzivnost in jo v nekaterih primerih tudi odpravijo.

Tej pomembni problematiki je posvečen tudi letošnji svetovni dan fizioterapije (8. september), saj je vodilna tema: FIZIOTERAPIJA IN KRONIČNA BOLEČINA.

Center Fizioterapija Ljubljana bo ta dan obeležil z dnevom odprtih vrat, ki bo v petek, 6. septembra 2019 med 9.00 in 14.30 uro, na katerega vabimo vse, ki jih pesti kronična bolečina v hrbtenici, mišicah, sklepih ali osebe, ki jih pesti kronična bolečina kot posledica polinevropatije.

Center Fizioterapije Ljubljana  bo na dnevu odrtih vrat udeležencem omogočil brezplačni osebni pogovor s fizioterapevtom, klinični pregled s strani fizioterapevta ter svetovanje glede zmanjševanja in obvladovanja kronične bolečine v vsakdanjem življenju in pri vsakodnevnih aktivnostih. Hkrati vam bodo udeležencem predstavili tudi najbolj primerne terapevtske tehnike in/ali aparature za zmanjševanje in obvladovanje kronične bolečine.

Število mest je omejeno
Dan odprtih vrat Centra Fizioterapija Ljubljana bo potekal v petek 6. 9. 2019, med 9.00 in 14.30. Udeležba na dnevu odprtih vrat je brezplačna, vendar se je treba prijaviti, saj je število mest omejeno. Prijave sprejemajo po elektronski pošti: info@fizioterapijaljubljana.si ali po tel: 08/20-55-484

Foto: CFL
Foto: CFL


 

Ne pustite bolečini, da kroji vaše življenje – ukrepajte!


“Kronične bolečine, mravljinčenje rok in/ali nog, pekoč občutek v vratu in/ali med lopaticami po dolgotrajnem sedenju za računalnikom, v prisilnih držah vsakodnevnih aktivnosti, tenzijski glavoboli, rahle, vendar nadležne bolečine v ramenskem sklepu, ko dvignete roke nad glavo je le nekaj primerov, ki sodijo v t.i. kronična bolečinska stanja, ki pa jih s primernimi tehnikami fizioterapije da uspešno obvladati,” opozarja Tatjana Jeglič, vodja Centra Fizioterapije Ljubljana z dvajsetletnimi izkušnjami na področju fizioterapevtskih obravnav.

Svetovni dan fizioterapije poteka pod okriljem Svetovnega združenja za fizioterapijo (WCPT).

Tatjana Jeglič, dipl.fiziot.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine