Podpredsednica sekcije za prehrano v Evropskem združenju za javno zdravje o vlogi prehrane pri preprečevanju bolezni.

Galerija
V Evropi zaradi kroničnih nenalezljivih bolezni, ki izhajajo iz nezdravega prehranjevanja, umre 86 odstotkov ljudi, navaja ocene Urška Erklavec, podpredsednica sekcije za prehrano v Evropskem združenju za javno zdravje. FOTO: Jure Eržen
Strategija za bolj trajnostne prehranske sisteme Od vil do vilic, ki jo je prejšnji teden predstavila evropska komisija, je politični dokument, ki zdravje močneje povezuje s proizvodnjo hrane, ocenjuje doktorska študentka bioznanosti Urška Erklavec.
Devetindvajsetletnica, ki jo zanima vloga prehrane kot preventive pred boleznimi, je lani predala večletno predsedovanje v organizaciji Brez izgovora, v kateri spodbujajo k aktivaciji mladih na področju javnega zdravja in trajnostnega razvoja. Njihova prizadevanja za preprečevanje kajenja sta z nagradama potrdili Evropska unija in Svetovna zdravstvena organizacija. Erklavčeva ostaja v nevladnih vodah na mednarodni ravni, vključena je v Mednarodno zvezo za zdravje mladih, dobro leto in pol pa je vpeta v Evropsko združenje za javno zdravje ...
Komentarji