Ema Kozin še drugič v meko boksa

Slovenska »princeska« se bo 16. februarja v Denverju borila še za naslov svetovne prvakinje po različici WBO.
Fotografija: Ema Kozin (levo) si bo poskušala čez dober mesec dni v Denverju priboksati še šampionski pas združenja WBO. FOTO: Cropix
Odpri galerijo
Ema Kozin (levo) si bo poskušala čez dober mesec dni v Denverju priboksati še šampionski pas združenja WBO. FOTO: Cropix

Ljubljana – Najuspešnejša slovenska boksarka Ema Kozin, ki je v svojo korist odločila 15 od šestnajstih dosedanjih profesionalnih dvobojev, medtem ko se je en razpletel z neodločenim izidom, se bo še drugič predstavila občinstvu v ZDA. Čez dober mesec dni, 16. februarja, bo namreč nastopila na mednarodni prireditvi v Denverju.

»Princeska«, kakor se glasi vzdevek 20-letnice iz Šmartnega ob Savi, se bo v glavnem mestu ameriške zvezne države Kolorado udarila za naslov svetovne prvakinje v supersrednji kategoriji (do 76,203 kg) po ugledni različici WBO. Sprva je bilo sicer predvideno, da bo Kozinova za omenjeni šampionski pas boksala že 2. februarja v Münchnu, vendar pa je načrtovani obračun v bavarski metropoli padel v vodo.

Zato je Emin menedžer Mirko Skoko nemudoma stopil v akcijo in svoji slovenski varovanki priskrbel drugi dvoboj v ZDA; v prvem onstran Atlantika je 16. marca lani v Oklahomi nokavtirala madžarsko Srbkinjo Evo Bajić Halaši. S katero tekmico se bo naša boksarka pomerila v Denverju, še ni znano.

»Amerika je meka boksa in zatorej najboljše možno prizorišče za uveljavitev. Kot vedno bo naš cilj le en – zmaga!« je sporočil Rudolf Pavlin, trener Eme Kozin, ki ostaja na vrhu neuradne svetovne jakostne lestvice (boxrec).
 
 

Komentarji: