Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Mayweather spet na lahko zaslužil

Nekdanji svetovni boksarski prvak Floyd Mayweather je v Tokiu z nokavtom premagal borca mešanih borilnih veščin (MMA) Mikuruja Asakuro.
Mikuru Asakura je bil kos Floydu Mayweatherju. FOTO: Philip Fong/AFP
Mikuru Asakura je bil kos Floydu Mayweatherju. FOTO: Philip Fong/AFP
P. Z., STA
25. 9. 2022 | 11:27
25. 9. 2022 | 11:28
2:06

Nekdanji večkratni svetovni boksarski prvak Floyd Mayweather je danes v Tokiu z nokavtom premagal borca mešanih borilnih veščin (MMA) Mikuruja Asakuro in tudi po tej novi ekshibicijski borbi ostaja neporažen v karieri.

Nekdanji svetovni prvak v velterski kategoriji, ki ima v poklicni karieri 50 zmag v prav toliko borbah, je zmagal v drugi rundi tako, da je nasprotnika poslal na blazino oktagona z neposrednim udarcem z desnico. Zaradi odsotnosti sodnikov se ta dvoboj sicer ne bo štel na Mayweatherjev bogat seznam.

Petinštiridesetletni Američan, ki je uradno upokojen od leta 2017, množi ekshibicijske dvoboje, ne da bi skrival, da ga pri teh ekshibicijskih obračunih žene zgolj misel na denar. »Lahek nasprotnik in lahek denar,« je dejal v četrtek pred dvobojem proti Asakuri.

Floyd Mayweather ne skriva, da ga žene denar. FOTO: Philip Fong/AFP
Floyd Mayweather ne skriva, da ga žene denar. FOTO: Philip Fong/AFP

Mayweather se trenutno pogaja o pripravi dvoboja, ki bi bil prihodnje leto, proti irskemu zvezdniku mešanih borilnih veščin Conorju McGregorju. Irca je sicer premagal s tehničnim nokavtom v prvem srečanju med obema zvezdnikoma leta 2017.

Asakura, 30-letni japonski zvezdnik MMA (16 zmag in trije porazi) in tudi priljubljeni youtuber z več kot 2,7 milijona sledilci, se je nekoliko dlje upiral kot Mayweatherjeva prejšnja japonska žrtev. Američan se je decembra 2018 pomeril z mladim, 20 letnim kickboksarjem Tenshinom Nasukawo, ki je v dvoboju, ki bi ga težko jemali za resnega, padel trikrat v dveh minutah.

Floyd Mayweather ostaja neporažen. FOTO: Philip Fong/AFP
Floyd Mayweather ostaja neporažen. FOTO: Philip Fong/AFP

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine