Špancem prva lovorika na svetovnem prvenstvu v Budimpešti

V hoji na 20 kilometrov je zmago slavil Alvaro Martin. Zvečer se bo na štadionu Nacionalnega atletskega centra predstavil tudi slovenski as Kristjan Čeh.
Fotografija: Alvaro Martin v cilju ni skrival čustev. FOTO: Bernadett Szabo/Reuters
Odpri galerijo
Alvaro Martin v cilju ni skrival čustev. FOTO: Bernadett Szabo/Reuters

Španec Alvaro Martin je osvojil prvo zlato na 19. svetovnem prvenstvu v atletiki, ki se je danes začelo v Budimpešti. V hoji na 20 kilometrov je bil dvakratni evropski prvak najboljši, potem ko je s časom 1;17:32 zmagal z izidom sezone na svetu. Srebrnega odličja se je veselil Šved Perseus Karlström (1;17:39), tretji pa je bil Brazilec Caio Bonfim (1;17:47).

Zaradi močne nevihte s strelami so tekmovanje v središču madžarske metropole začeli dve uri pozneje, kot je bilo načrtovano. Prav tako so preložili dopoldanske kvalifikacije na štadionu Nacionalnega atletskega centra.

image_alt
Štajerski velikan v nasprotju z mnogimi ne beži od vloge favorita

V večernem delu bo nastopil tudi branilec naslova svetovnega prvaka v metu diska Kristjan Čeh, ki bo tekmoval v drugi kvalifikacijski skupini z začetkom ob 20.43. To bo tudi edini slovenski nastop danes na svetovnem prvenstvu.

Štajerski velikan ima  najboljši izid sezone na svetu, za izenačenje na četrtem mestu na večni lestvici v zgodovini discipline je v estonskem mestu Jöhvi 16. junija z 71,86 metra izboljšal svoj slovenski rekord.

Preberite še:

Komentarji: